Süüdistus: Aserbaidžaan ostis endale olümpialt kaks kuldmedalit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London 2012. aasta olümpiamängude medalid
London 2012. aasta olümpiamängude medalid Foto: SCANPIX

Järgmisel aastal toimuvate Londoni olümpiamängude eel on lahvatanud suur skandaal. BBC Newsnight teatas, et Aserbaidžaan on poksiorganisatsioonile World Series Boxing (WSB) maksnud raha, et kaks nende poksijat võidaksid Londonis kuldmedali.

Olümpiamängudel korraldab poksiturniiri organisatsioon nimega AIBA ning nemad on kinnitanud, et Aserbaidžaan maksis üheksa miljonit USA dollarit ühe võistluse korraldmise eest, kuid medalite ostmine lükati kategooriliselt ümber, kirjutab BBC.

Rahvusvahelise Amatöörpoksi Liidu (AIBA) sõnul on BBCs avaldatu laim ning sellised väited ei vasta tõele. Vastavasisulise avalduse tegi ka AIBA president Ching-Kuo Wu.

WSB Ameerika organisatsioon on viimasel ajal olnud rahalistes raskustes ning seetõttu on nad vajanud lisaraha. BBC allika sõnul on WSB tegevjuht Ivan Hodabahš kinnitanud, et salalepe on sõlmitud ja aserid saavad Londonis oma kaks kuldmedalit. Väidetavalt olevat Hodabahš ka kinnitanud seda, et tänu Aserbaidžaanile on nende organisatsioon heas seisus. Loomulikult on kõik sellised süüdistused taas ümber lükatud.

«WSB Ameerika sai vajaliku raha ühelt Šveitsis asuvalt investeerimisfirmalt,» sõnas Hodabahš.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles