Federer jääb reputatsiooni poolest alla vaid Nelson Mandelale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: SCANPIX

Reputatsiooni Instituut, mille keskused asuvad maailma eri riikides, tegi uurimuse, mille kohaselt on tennisist Roger Federer üks kõrgema reputatsiooniga inimesi maailmas.

Enam kui 50 000 inimese küsitlusel võeti aluseks, kuivõrd on tuntud isikud üldsuse seas austatud, ihaldatud ja usaldusväärsed. Vastuseks saadi numbriliselt niinimetatud RepTrak Pulse, mis oli kõige kõrgem (78,5) Lõuna-Aafrika vabadusvõitlejal ja endisel presidendil Nelson Mandelal. Järgnes aga Federer 72,1ga. Šveitsi tennisisti järel reastusid miljardäridest ärimehed: Bill Gates, Warren Buffett, Richard Branson ja Steve Jobs, vahendab ajakirja Tennis kodulehekülg.

Kokku küsiti inimestelt arvamust 54 tuntud isiku kohta. Sportlaste seas oli Federeri tulemus mäekõrguselt parim, sest pesapallur Derek Jeter sai alles 16. koha, korvpallur LeBron James ja jalgpallur David Beckham olid järjest 23. ja 24.

Reputatsiooni Instituudi presidendi Charles Fombruni arvates oli austuses Federeri vastu tähtis tõsiasi, et Šveitsi tennisist tegutseb üsna palju heategevuses ning on annetanud raha looduskatastroofide ohvritele. Abiprojektide raames on Federer külastanud ka kehval majanduslikul tasemel arengumaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles