Kangert MMi grupisõidust: tuleb julgelt sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füsioterapeut Laura Lepasalu määrib Tanel Kangerti jalad enne starti sisse.
Füsioterapeut Laura Lepasalu määrib Tanel Kangerti jalad enne starti sisse. Foto: Andres Kalvik

Jalgrattur Tanel Kangert lubas, et ei kavatse homme Kopenhaagenis toimuva maanteesõidu MMi kuninglikul alal grupisõidus niisama lõpuni veereda.

«Tuleb julgelt sõita ja distantsi mitte karta,» ütles Kangert. «Suured meeskonnad üritavad gruppi koos hoida ja liidrit kaitsta. Eesti-sugused väiksemad koondised proovivad õnne äraminekutel. Ennustan, et sõit on algusest peale väga aktiivne, kuid võib juhtuda, et grupp laseb jooksikud eest ära alles 70 km möödudes. Mina üritan mingi seltskonnaga eest ära sõita.»

Kaks nädalat tagasi Hispaania velotuuri lõpetanud Kangert puhkas kolm päeva ja jätkas seejärel treeninguid. «Hoog on üleval, kuid ma ise ei saa sellest praegu aru. Kerge väsimus on sees,» täpsustas Kangert, kes lõpetab hooaja 5.-9. oktoobrini toimuval Pekingi tuuril.

Kangerti kõrval esindavad homme Eestit valitsev riigi meister grupisõidus Mart Ojavee ja Rene Mandri. 266 km pikkune distants saab alguse Kopenhaagenist, kust ratturid mööda rannikut Rudersdali siirduvad ning 17 14 km pikkust ringi läbivad.

«Kahe kergemapoolse tõusuga ringil võivad vahed tekkida kitsaste ja kurviliste teede tõttu. Ei usu, et suur grupifiniš tuleb. Arvan, et kuni 40 ratturit võib lõpuks koos olla,» ütles ainsa Eesti koondislasena raja läbi sõitnud Ojavee. Ametlik treening toimus neljapäeval, kuid Kangert ja Mandri saabusid reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles