Läti võib loobuda korvpalli EMi ko­rraldamisest

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: SCANPIX

Tuleva suve juunis pidi Lätis toimuma naiste korvpalli EM-finaalturniir, ent kogu riigis valitseva majandusliku madalseisu tõttu võib suur­üritus ära jääda.


Ajavahemikus 7.–20. juunini plaanitud turniir pidi aset leidma kolmes linnas: Riias, Valmieras ja Liepajas, vahendab internetiportaal novonews.lv. Kõrgetasemelise ürituse eelarveks oli planeeritud neli miljonit USA dollarit, millest 2,8 miljonit pidi eraldama Läti valitsus ning üle 700 000 lubasid lisada turniiri võõrustavad omavalitsused.



Paraku teatas Läti valitsus, et seoses halva majandusliku olukorraga vähendab riik oma toetust rohkem kui 700 000 dollari võrra, ning omavalitsused avaldasid kahtlust, kas nad suudavad lubatud raha leida.



«Euroopa meistrivõistluste korraldamine on sattunud finantsprobleemide tõttu suure kahtluse alla,» kinnitas Läti korvpalliliidu peasekretär Edgar Jaunups.



Lätit vaevab iseseisvusaja suurim majanduskriis. Näiteks novembris kasvas inflatsioon 11 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles