Dopingupatused vasaraheitjad peavad medalid tagastama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Tihhon (paremal) ja Vadim Devjatovski Pekingi medalitega uhkeldamas. Nüüd tuleb autasud tagastada.
Ivan Tihhon (paremal) ja Vadim Devjatovski Pekingi medalitega uhkeldamas. Nüüd tuleb autasud tagastada. Foto: AFP / Scanpix

Pekingi olümpial meeste vasaraheites hõbeda ja pronksi võitnud valgevenelased Vadim Devjatovski ja Ivan Tihhon patustasid dopinguga ning peavad suurvõistluste medalid tagasi andma.


Rahvusvaheline Olümpiakomitee otsustas Valgevene atleetide diskvalifitseerimise täna, vahendab lenta.ru. Mõlema sportlase dopinguproov näitas organismis testosterooni ebanormaalselt kõrget taset.



Kuuldused Devjatovski ja kahekordse maailmameistri Tihhoni võimalikust dopingupruukimisest levisid juba kohe pärast olümpiat, ent esialgu ei esitatud ühtegi tõendit ning medalid jäid meestele alles.



Nüüd saab hõbeda ungarlane Krisztian Pars ning pronksi jaapanlane Koji Murofoshi.


Kuna Devjatovski on juba korra dopingu tarvitamise eest karistust kandnud, ootab teda ilmselt eluaegne võistluskeeld.



Tegevvasaraheitjatest üks tituleeritumaid mehi Tihhon peab aga kaks aastat võistlustelt eemal olema.



Pekingis võidutses sloveen Primož Kozmus, kes heitis oma parimal katsel 82.02. Esialgu hõbeda pälvinud Devjatovski heitis 81.61 ning Tihhon 81.51. Üle 80 meetri heitsid ka valgevenelaste asemel medalid saavad atleedid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles