Elion Estonian Cup’2012 kalender on paigas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion Estonian Cup. Ratturid stardis.
Elion Estonian Cup. Ratturid stardis. Foto: Elion Estonian Cup

Eesti suurima maastikurattamaratonide sarivõistluse Elion Estonian Cup korraldustoimkond kinnitas 12. hooaja etappide toimumise kuupäevad.



 Uuel aastal peetakse kaheksast Estonian Cup sarja maratonist kuus laupäeval ning kaks etappi pühapäeval.  

Elion Estonian Cup stardib 2012. aastal maikuu esimesel pühapäeval taas Mulgimaa pealinnas Viljandis. Sarja viimane osavõistlus sõidetakse seekord Elvas, kus 8. septembril toimub ka hooaja  pidulik lõpetamine ning kokkuvõtlik auhinnatseremoonia.

Elion Estonian Cup 2012 kalenderplaan
1.    etapp    06.mai        (P)    Mulgi Rattamaraton
2.    etapp    19. mai     (L)    Tallinna Rattamaraton    
3.    etapp    09. juuni    (L)    Rõuge Rattamaraton
4.    etapp    08. juuli    (P)    Rakke Rattamaraton
5.    etapp    28. juuli    (L)    Otepää Rattamaraton
6.    etapp    11. august    (L)    Kalevipoja Rattamaraton
7.    etapp    25. august    (L)    Jõulumäe Rattamaraton
8.    etapp    08. september    (L)    Elva Rattamaraton
Elion Estonian Cup peakorraldaja Allar Tõnissaare lähtus sarja korraldustoimkond uue aasta kalenderplaani koostamisel väljakujunenud ja seni hästitoiminud põhimõttest, mille kohaselt on sarjas läbi hooaja kokku kaheksa etappi. Nagu tänavugi, saab ka 2012. aastal kuuluma individuaalsesse üldarvestusse kuus parimat tulemust.

«Läbi aastate on Elion Estonian Cup kalendrisse kuuluvate etappide korraldustase muutunud ainult paremaks – eks kogemus õpetab,» sõnas Tõnissaar. «Julgen väita, et Elioni-sarja kuuluvad täna Eesti parimad rattamaratonid,» lisas ta. Tõnissaare sõnul tingib etappide järjekorra muutuse igal aastal soov, et sarja viimane otsustav etapp ning pidulik lõpetamine toimuks Eestimaa erinevais paigus ja mitte alati samas kohas.

Sel aastal Elion Estonian Cup rattamaratonidesari maist septembrini kaheksal nädalalõpul Eestimaa erinevatesse paikadesse tuhandeid rattureid. Kokku osales 3300 ratturit vähemalt ühel Elioni-sarja etapil, neist põhisõidul 1700, AXA poolmaratonil 900 ja Jänksi lastesõitudes 700 väikest rattasõpra. 2011. aastal võitis Elion Estonian Cup sarja üldarvestuses Caspar Austa, naistest kogus kõige rohkem punkte Kristel Koort ning võistkondlikult oli parim Extreme Sport.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles