Eesti jooksja sai kõrgetasemelises miilijooksus 2. koha

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti.
Roman Fosti. Foto: Priit Simson / Postimees

Eesti jooksja Roman Fosti saavutas Kiievi kesklinnas toimunud kõrgetasemelises miilijooksus teise koha ajaga 4.07,21.

Fosti hoidis kõrgetempolise jooksu algfaasis grupi keskele, joostes kõrvuti 2006. aasta sise MMi 1500 m maailmameistriga ukrainlase Ivan Heskoga, vahendab jooksuportaal.blogspot.com.

«Kuna edasi tempo langes ja grupp püsis suhteliselt koos, tegin otsustava rünnaku 250 meetit enne lõppu kergelt üles mineval sirgel,» rääkis Fosti Jooksuportaalile. Viimasel 150 meetril möödus Fostist Ukraina tänavune teine number Nikolai Labovski, kes sai võiduajaks 4.06,57. Kolmandana lõpetanud Volodimir Kyts (4.07,56) kaotas Fostile pooleteise meetriga. Ivan Hesko esikümnesse ei mahtunud.

«Võitu tema üle ei saa üle tähtsustada, kuna mees on pärast reie vigastust saanud treenida mõned kuud,» lausus Fosti.

Miilijooksule olid kutsutud kõik paremad ning enamasti tiitlivõistlustel osalenud Ukraina kesk- ja pikamaajooksjad. Lisaks kaks jooksjat Valgevenest. Puudus ainult Ukraina esinumber Oleksandr Borisyuk, kes võistles samal ajal Peterburis.

,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles