Motokrossi 2012. aasta maailmameister stardib Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Bobrõšev.
Jevgeni Bobrõšev. Foto: Honda World Motocross Team

Laupäeval Viljandimaal Holstre-Nõmmel sõidetavale heategevuskrossile Tanel Leok ja sõbrad lisandus veel üks mees maailma tipust – Jevgeni Bobrõšev.

Tänavu motokrossi MM-sarjas neljandal kohal lõpetanud Bobrõšev on toonud Venemaa motokrossi taas pildile, kui ta Saksamaal poodiumi kõrgeimale astmele tõusis.

Bobrõševi jaoks polnud Saksamaa ainuke sähvatus, mees on olnud kogu aeg pildis ja mitmed tippmehed on pidanud tema paremust tunnistama.

Sel suvel käis Bobrõšev ka Eestis sõitmas, kui võitis Sõmerpalu motokrossi ja Väino Leoki rändkarika. Vaadates Vene noormehe tõusu viimastel aastatel ja tema tempot sellel aastal, siis võib julgelt öelda, Bobrõševis on ainest, et tulla 2012. aasta maailmameistriks MX1 klassis.

Bobrõšev, Tanel Leok, Shaun Simpson ning tippsõitjad Eestist ja Lätist stardivad laupäeval klassis Open.

Kahjuks peame aga teatama, et eelmisel nädalal krossirajal kukkudes käeluu murdnud Stefan Everts siiski Eestisse ei tule. Vigastuse tõttu jääb eemale ka varem mainitud Davide Guarneri, kes murdis Belgia meistrivõistluste viimasel etapil varbaluud.

Küll on stardis tema elukaaslane Sophie Paull, kes veel aastal 2010 osales naiste motokrossi MM-sarjas. Tanel Leok ja sõbrad krossil osaleb ta laupäeval klassi Naised sõidus.

Shaun Simpson, selle aasta MM-sarja 15 mees MX1 klassis tuleb Eestisse koos oma venna Stefaniga, kes on tema mehaanik MM-etappidel. Stefan Simpson osaleb nii reedel-laupäeval toimuval Hobi Grand Final sõitudel kui pühapäeval MMMil.

Heategevusliku motokrossi Tanel Leok ja sõbrad üheks lahutamatuks osaks on olnud oksjon. Müügile on tulnud palju maailma tippkrossisõitjate varustust, mille hinnad on kerknud vägagi soliidseks.

Lisaks soovile saada mõni ese enda valdusesse on siin kindlasti suur roll heategevusel, sest oksjoni tulud lähevad samuti läbi õnnetuse liikumispuude saanud lastele. keda varasematel aastatel on toetatud 23 000 euroga.

Tänavu on oksjonil olevate esemete hulgas lisaks motokrossile ka paljude teiste mootorispordialade esindajate asju. Näiteks on võimalik soetada Kimi Räikköneni mütse, Red Bull F1 tiimi sõitja Mark Webberi varustust, Kevin Korjuse selle aasta sõidukombenesiooni, Urmo Aava sõidujalatseid Mitsubishi meeskonna aegadest.

Krossisõbrad võivad arvestada järgmiste sõitjate varustusega: Stefan Everts, Antonio Cairoli, Tanel Leok, Christophe Pourcel, Gautier Paulin, Jeffrey Herlings, Shaun Simpson, Davide Guarneri jpt.

Kuna paljud meestest on ka ise kohal, saab asjadele ka autogramme küsida. Müügile tulev varustus on erinev, alustades täiskomplektis krossivarustusest lõpetades sõidusärkidega. Oksjon toimub laupäeval, 1. oktoobril kolmel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles