Neljapaat leppis tegevuskava kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõbemedali võitnud Eesti paarisaeru neljapaadi võistkond Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo koos treener Matti Killinguga.
Hõbemedali võitnud Eesti paarisaeru neljapaadi võistkond Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo koos treener Matti Killinguga. Foto: Fred Killing

Paar nädalat tagasi Plovdivis sõudmise EMilt hõbemedali võitnud Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä kohtusid eile treener Matti Killinguga ning panid tegevuskava suures osas paika. Ühtekokku võttis see nende päevast kolm tundi.


Kui veel eelmisel nädalal avaldasid Endrekson ja Jämsä arvamust, et sooviksid jätkata ettevalmistust oma endise treeneri Tatjana Jaansoni juhendamisel, siis eilseks olid mõlemad meelt muutnud.

Et Londoni olümpia kvalifikatsioonivõistlustelt Eesti neljapaadile koht välja võidelda ja olümpial medalite eest heidelda, tuleb põhiline ettevalmistus siiski üheskoos teha. Nii on kergem ka kontrollvõistlusteks valmistuda. Nõu saavad nad oma endiselt treenerilt aga siiski alati küsida.

«Esialgu Jämsä ei tahtnud end ühegi kindla paadiga siduda. Tahtis end ise tugevaks treenida. Aga erinevalt varasematest aastatest on seekord olulised võistlused juba mai alguses. Nii ei jääks kokkusõiduks aega,» selgitas Killing, kes esitas nelikule oma visiooni. «Põhiplaanid ja ettevalmistuskava tegin ära. Mehed võtsid selle ka vastu. Kindlasti tuleb seal ka parandusi ja muudatusi teha. Ilmselt tahavad Jämsä ja Endrekson ka Tatjana Jaansoniga pisut konsulteerida.»

Killingu sõnul jõudsid eile kõik neli sõudjat järelduseni, et neljapaadil on olümpial suuremad võimalused kui teistes paadiklassides. Seetõttu otsustatigi, et kõige targem oleks olümpiale minna just selles paatkonnas.

«Loodame, et rohkem torkeid ja mingeid ärakukkumisi ei tule ning seis jääbki selliseks. Verevannet mehed ei andnud, aga üldjoontes leppisime kokku. Laias laastus viime kõik veelaagrid koos läbi,» kinnitas Killing rahulolevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles