Leedulasest NBA legend lõpetas karjääri

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zydrunas Ilgauskas (palliga) Miami Heati särgis.
Zydrunas Ilgauskas (palliga) Miami Heati särgis. Foto: SCANPIX

Alates 1997. aastast korvpalliliigas NBA pallinud legendaarne Leedu korvpallur Zydrunas Ilgauskas otsustas oma karjäärile punkti panna.

13 hooaega kuulus Ilgauskas Cleveland Cavaliersi ridadesse, oma karjääri viimase hooaja veetis ta Miami Heati ridades.

«Aitab! Minu keha on väsinud ja ma olen füüsiliselt väsinud. Kõik teavad, kui on õige aeg. Tahan rohkem oma perekonnaga aega veeta. Olen viimased 15 aastat veetnud ringi rännates. Nüüd on aeg,» sõnas Ilgauskas The Plain Dealerile.

2003. ja 2005. aastal osales Ilgauskas ka NBA Tähtede mängul, 1998. aastal valiti ta ka NBA uustulnukate esimesse meeskonda. NBA meistritiitlist jäi Ilgauskasele napilt puudu, kuna kahel korral jäi tema meeskond finaalseerias kaotajaks (2007. ja 2011. aastal).

Statistiliselt tegi Ilgauskas oma parima hooaja aastatel 2002/2003, kui ta viskas keskmiselt 17,2 punkti ja võttis 7,5 lauapalli.

Ilgauskas mängis oma pika karjääri jooksul Leedu koondise ridades vaid kolm kohtumist. Viimati soovis ta Leedu koondist esindada 2008. aasta Pekingi olümpiamängudel, kuid siis pani tema koduklubi Cleveland Cavaliers sellele plaanile käe ette, kuna kardeti, et tihti vigastustega kimpus olnud Ilgauskas võib taas mõne trauma saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles