Solberg diskvalifitseeriti Prantsusmaa rallilt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solbergi auto oli lubatust kergem.
Petter Solbergi auto oli lubatust kergem. Foto: SCANPIX

Norralane Petter Solberg lõpetas Prantsusmaa MM-ralli kolmanda kohaga, ent diskvalifitseeriti hiljem liiga kerge auto tõttu.

Nimelt oli 2003. aasta maailmameistri Citroën DS3 lubatust neli kilogrammi kergem – reeglite kohaselt peab auto kaaluma 1200 kg, Solbergi oma oli aga 1196 kg, vahendab AFP.

Pärast viimast kiiruskatset kaaluti Solbergi autot kolm korda ning iga kord saadi tulemuseks 1196 kg ja seetõttu otsustati norralane diskvalifitseerida.

«Me ei mõista, kaalusime autot mitu korda. See on nii Petteri kui kogu tiimi jaoks täielik katastroof, sest meil oli ka probleeme eelarvega ja me ei teadnud, kas saame hooaja lõpuni sõita,» kommenteeris tiimiboss Ken Rees.

Seega tõusis Prantsusmaa ralli kolmandale kohale Fordi piloot Mikko Hirvonen, kellel on nüüd üldarvestuses 196 punkti ehk sama palju kui liidril Sebastien Loebil. MM-sarja lõpuni on jäänud kaks rallit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles