Keeruline leping võib eestlastelt võtta võimaluse mängida Bryanti vastu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryant.
Kobe Bryant. Foto: SCANPIX

Viimase aja suurimaks uudiseks maailma korvpallis on olnud kahtlemata Itaalia klubi Bologna Virtuse avaldus, kus teavitati kokkuleppele jõudmisest Kobe Bryantiga. Teatavasti pallivad saapamaal ka Eesti koondislased Kristjan Kangur ja Janar Talts.


Eile andsid klubi ja Bryanti esindajad välja ühise pressiteate, milles märgiti, et lepingu üksikasjade kokkuleppimisel tehakse kõvasti tööd ja lähipäevadel soovitakse allkirjad paberile saada. Avamängu peab Bologna pühapäeval Rooma vastu.

Kokkuleppe kohaselt mängiks Bryant uue klubi eest kümme kohtumist ja teeniks selle ajaga üle kolme miljoni USA dollari. Lahtised on aga muud üksikasjad – sealhulgas ka mängukalender. Hiljuti liitus liigaga 17nda meeskonnana Venezia ja seega pole avaldatud ka veel lõplikku mängude graafikut.

Kuna Bryanti lepinguga tahetakse võimalikult suurt tulu teenida kogu Itaalia korvpallile, siis Bologna soovib, et kümnest kohtumisest pooled oleksid kindlasti nende koduväljakul ja ülejäänud viis Itaalia suurimatel korvpalliareenidel.

«Kõik tahavad sellest tehingust positiivset tulemust. Eesmärgiks on tuua Bryant Itaaliasse, silmas tuleb pidada kõigi 17 klubi majanduslikke huve,» seisis ühises avalduses.

Väiksematest klubidest on juba Cremona ning Kanguri ja Taltsi tööandja Varese avaldanud olukorra üle pahameelt. Esialgse kalendri kohaselt, kuhu kuulus 16 meeskonda, peaks Varese kohtuma Bolognaga 27. novembril ehk kaheksandas voorus, sellisel juhul avaneks ka eestlastel võimalus Bryanti vastu platsile joosta. Uus kalender võib aga Varese sellest kohtumisest ilma jätta.

Itaalia liiga on juba teatanud, et üritatakse jõuda kõiki osapooli rahuldava lepinguni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles