Viljandi Linnajooks tuleb viimase 25 aasta suurima osalejatearvuga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnajooks.
Viljandi linnajooks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval startiv tänavune Viljandi Linnajooks saab olema viimase 25 aasta suurima osalejate arvuga, sest jooksma ja kepikõnnile on oodata enam kui 300 startijat.


 «Viimane nii suur jooks toimus 1986. aastal kui lõpetajaid oli 315», ütles Viljandi Linnajooksu peakorraldaja Margit Kurvits. “Tänavune suur osalejate arv on väga positiivne. Kui viimastel aastatel on Viljandi Linnajooksu protokolli kantud veidi üle 200 lõpetaja, siis tänavu on startijaid oodata üle 300. Suurem osa neist stardib 13,5 kilomeetrisele jooksudistantsile ning poolsada osalejat teeb kaasa 10 kilomeetri pikkusel kepikõnnil».

Korraldajad ja Viljandi linn on jooksuks valmis ja 4 päeva enne starti on jäänud lihvida vaid viimased detailid. «Teeme omalt poolt kõik, et jooksjad, kepikõndijad ja lapsed jääksid võistlusega ja korraldusega rahule», sõnas Kurvits.
9. septembril kell 12 startiva 56. Viljandi Linnajooksu rada kulgeb sarnaselt eelmisele aastale. Uuenenud rajakaarti ning jooksu profiili saab vaadata aadressil www.sportinfo.ee/linnajooks. Trass kulgeb mööda sügiseseid Viljandi tänavaid ja parke ning mõlema linnas asuva järve kallast mööda. Start ja finiš on Viljandi kesklinnas, Vabaduse platsil.
 
Kõik jooksu lõpetajad saavad lisaks kohale ja ajale lõpuprotokollis mälestuseks medali. Kogu linnajooksu trass on tähistatud kilomeetripostidega. Jooksjate turvalisuse tagavad olulisematel ristmikel olevad politseinikud ja neid abistavad kaitseliitlased. Meditsiinilist abi pakuvad vajadusel Punase Risti patrullid. Rajal on üks joogipunkt.
 
Enne jooksu on võimalik riietuda stardipaiga vahetusläheduses asuvas Viljandi spordihoones. Pärast jooksu on võimalik ka pesta ning kasutada sauna, mis on osalejatele tasuta.
 
Kui täiskasvanud stardivad 9. oktoobril Viljandi kesklinnas asuvalt Vabaduse platsilt algavale jooksule kell 12, siis kepikõndijatele antakse start tund varem kell 11:00 ja poolteist tundi varem, kell 10.30 algavad samas lastejooksud.
 
Lastejooksul on kavas neli vanuseklassi. 5-8aastased lapsed läbivad 450 meetrise ning 9-12aastased lapsed 800 meetrise ringi.

Lisaks tasub kõigil registreerujatel pöidlad pihku võtta, sest korraldajad loosivad 2012 aasta jooksule välja veel 5 tasuta stardikohta. Täpsem info www.sportinfo.ee/linnajooks lehelt. Loosimine leiab aset 8.oktoobril ja võitjate nimed teatakse vahetult enne stardipaugu andmist 9.oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles