Kowalczyk kavatseb Bjørgeni astmarohtu proovida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk
Justyna Kowalczyk Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal tuli uudis, et astmaravim Symbicort, mida kasutab näiteks Norra murdmaasuusataja Marit Bjørgen, ei kuulu enam uuest aastast keelatud ainete nimekirja ning selle tarvitamiseks pole enam vaja eriluba.

Sel teemal Bjørgenit kõige rohkem kritiseerinud poolatar Justyna Kowalczyk teatas, et kavatseb omal nahal ära proovida, mida see ravim endast kujutab.

«Muidugi katsetan, aga ma ei usu, et hakkan seda pidevalt tarvitama,» ütles Kowalczyk intervjuus Poola televisioonile. «Vaevalt see tervisele head teeb, minu jaoks on aga tervis kõige tähtsam.»

Symbicort kaob keelatud ainete nimekirjast, kuna uuringud tõestasid, et selle ravimi tarvitamine ei paranda kuidagi sportlase sooritusvõimet.

Kowalczyk on valjuhäälselt meedias kuulutanud, et Bjørgen on kõik oma medalid võitnud just tänu «imerohule» ning seetõttu ei kuulu Bjørgen ka suusafännide soosingusse.

«Olen ise loll, et nii aus olin. Ma ei oleks pidanud kellelegi ütlema, et ma seda ravimit tarvitan, sest tegelikult kasutavad seda paljud murdmaasuusatajad, aga nad pole lihtsalt kellelegi öelnud,» rääkis Bjørgen Dagbladetile. «Sellepärast on tähelepanu peamiselt minule keskendunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles