Rüütli resultatiivsusest: oleneb, kas kellelgi on võtmed kaasas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli.
Tarmo Rüütli. Foto: Priit Simson

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli usub, et reedene EM-valikmäng Põhja-Iirimaaga ei pruugi kujuneda väga kinniseks.

«Eks mäng on nii kaua kinnine, kuni värav saab ühe meeskonna poolt lahti muugitud. Oleneb, kas kellelgi on võtmed kaasas,» vaatas Rüütli eelseisva kohtumise suunas.

Viimati oli koondis võistlustules 6. septembril, kui alistati koduväljakul 4:1 samuti Põhja-Iirimaa, praeguseks on sellest mõõdas peaaegu terve kuu.

«Aega oli selle kohtumise eel küll. Pärast mänge ei saa kohe lülituda järgmise peale. Kõigepealt vaatasin emotsioonidega eelmisele kohtumisele, siis juba ilma emotsioonideta ja siis tuli juba edasi vaadata,» sõnas Rüütli.

Käimasolevas valiktsüklis on Rüütli saatnud osades kohtumistes väljakule neli ja teistes viis poolkaitsjat, sel korral tahaks ta enda sõnul kasutada nelja poolkaitsjat ja panna väljakule kaks ründajat.

«Tahaks väljakule saata kahte meest, keda oleme harjunud nimetama ründajateks,» sõnas Rüütli. «Tõenäolisem on 4-4-2. Pigem sunniks ühte ründajat rohkem tagasi töötama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles