Tarva treener Andres Sõber: vajan meest, kes suudaks palle korvi visata

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber lasi end külma veega üle kasta.
Andres Sõber lasi end külma veega üle kasta. Foto: Arvet Mägi

Korvpalli koduse meistriliiga alguse eel lubas Andres Sõber, et Rakvere Tarvas mängib kevadel finaalis Kalev/Cramo vastu. Mõistagi oli selles väites paras ports soovi hooaja hakul intrigeerida, kuid päris õhust ta seda juttu ei võtnud. Kolmapäeval sai aga Sõbra plaan esimese tagasilöögi ning mees plaanib juba muutusi.


«Vajan meest, kes suudaks palle korvi visata,» sõnas Sõber. «Andsin oma abilisele Randole korralduse kõik sellised mehed, kes on valmis oma kuludega siia sõitma, kohale tuua.»

Paar päeva enne hooaja algust oli Sõbral viskaja olemas. Treeningutel osales ameeriklane Percell Coles, keda nii treener kui meeskonnakaaslased hindasid tasemel mängumeheks. Põhjalikuma tutvuse järel otsustas aga Sõber temast loobuda.

«Ta näis kuidagi ebakindel, aga meie vajame meest, kes tuleb ja teeb,» selgitas Sõber. «Mul on oma nägemus, milline mängija siia sobib. Kui aga mees tuleb ja hakkab esmalt rääkima uutest ketsidest ning küsib 2000–3000 dollarit palka… Ta pole Eesti mängijatest nii palju üle.»

Tuttava Läti agendi kaudu kuulis Sõber, et sealmail on töötu endine Läti koondislane Juris Umraško. 32-aastasel mehel on seljataga kirju karjäär – peamiselt on ta tiirelnud Läti, Venemaa ja Ukraina klubides. Kevadel lõpetas ta hooaja Nikolajevis. «Võimalik, et ta tuleb end nädala lõpus näitama,» märkis Sõber.

Eesti meistriliiga esimeses kohtumises TTÜ-lt kolme punktiga lüüa saanud Tarval seisab juba täna ees uus katsumus, kui kodusaalis kohtutakse Tartu Ülikooliga. Vähemalt selles mängus peab Sõber ajama läbi nende meestega, kes pallisid meeskonnas ka hooajaeelsetes kontrollmängudes. «Võimalik, et mängisime liiga palju ja see tõmbas meestest korraks mahlad välja,» mõtiskles Sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles