Eesti võrkpallikoondise kohal hõljuvad murepilved

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal
Kert Toobal Foto: CEV

Eesti võrkpallikoondisel on ainsa Eesti pallimänguvõistkonnana võimalus pääseda Londoni olümpiale, kuid novembri lõpus toimuva eelvalikturniiri eel tekitab Euroopa esitosinasse kuuluva meeskonna seis muret.


Pärast Eestile edukat EM-finaalturniiri pole endale klubi leidnud põhikoosseisu kuulunud Jaanus Nõmmsalu ja varulibero Sten Esna. Mõlemad otsivad nn tavatööd, kuid hoiavad end vormis. Nõmmsalu osaleb Pärnu VK ja Esna esiliigas osaleva Tallinna Selveri duubli treeningutel.

Koondise peatreener Avo Keel ei osanud öelda, kas ta nimetatud palluritega ka 22.–27. novembrini Slovakkias või Türgis peetaval turniiril arvestab. «Jään vastuse võlgu, kuid arvan, et vähemalt ühe neist ma treeninglaagrisse kutsun,» täpsustas Keel.

Suurem võimalus 15. novembril koguneva koondisega liituda on Nõmmsalul, sest nurgaründajate kohal ripub palju küsimärke. Keith Pupartiga pole muret, kuid kindel teine number praegu puudub.

Kuna Itaalia esiliigas olümpiaturniiri ajaks pausi ei tehta, jäävad koondisest suure tõenäosusega kõrvale Eerik Jago ja Kardo Kõresaar. See tähendab, et kutse saavad ilmselt Martti Rosen­blatt ja Kristjan Õuekallas.

Tõsiselt kerkib päevakorda küsimus, kes on Kert Toobali kõrval teine sidemängija. Tema vend Andres Toobal käis hiljuti kergel põlveoperatsioonil ja saab täisjõuga treenima hakata ilmselt kuu keskel. Tugeva serviga Martti Keel on aga tänavu Selveri põhikoosseisus.

Lähinädalatel selgub, kas Oliver Venno vahetusmehe roll VfB Friedrichshafeni hooaja avamängus oli ajutine nähtus ja kas temporündaja Meelis Kivisilla põlveravi annab loodetud tulemusi ning ta saab Selveri ridades kuu lõpus toimuvatel CEV Cupi mängudel täisjõuga kaasa lüüa.

Esmaspäeval selgub, kas Eesti peab valikmänge Slovakkias või Türgis ning loodetavasti ka see, kes on meie meeste kaks esimest vastast – kuueliikmeline seltskond, kuhu kuuluvad veel Montenegro, Hispaania ja Austria, jagatakse kahte alagruppi. Kvalifikatsioonietapile pääseb vaid turniiri võitja.

«Olümpiale jõuda on äärmiselt keeruline, kuid järgmisse ringi pääsemise nimel võitlevad ilmselt neli meeskonda: lisaks Eestile veel Slovakkia, Hispaania ja Türgi,» ütles Keel, kelle kõrval tegutseb abitreenerina Andrei Ojamets, sest EMil seda ülesannet täitnud Boriss Kolcins on seotud Moskva Dinamo naiskonna juhendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles