Põhja-Iirimaa peatreener: tegime Tallinnas koolipoiste eksimusi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Worthington
Nigel Worthington Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Põhja-Iirimaa jalgpallikoondisel on nagu Eestilgi säilinud võimalus lõpetada C-alagrupp 2. kohaga. Samas on meie tänaste vastaste lootused pelgalt teoreetilised.


Viimasel ajal palju kriitikat saanud võõrustajate peatreener Nigel Worthington tunnistas Põhja-Iirimaa viie parema hotelli sekka kuuluva Cullodeni hotelli pressiruumis, et Tallinnas saadud häbistavast kaotusest on järeldused tehtud. Sarnaselt Eesti koondise juhendaja Tarmo Rüütliga viskas ka Worthington ajakirjanikega suheldes nalja.

Millise eesmärgiga läheb Põhja-Iirimaa koondis Eesti vastu?

Eestil on hea tabeliseis ning nad tahavad kindlasti võita. Ise oleme kaks viimast valikkohtumist kaotanud ning peame nüüd uuesti võitude teele pöörduma. Meil on ka väike võimalus alagrupis 2. kohta püüda (selleks peab Põhja-Iirimaa alistama Eesti ja Itaalia ning lootma, et Serbia kaotab Itaaliale ja Sloveeniale – toim) ja peame sellest õlekõrrest haarama. Oleme viimastel päevadel palju vaeva näinud.

Enne Tallinnas peetud kohtumist oli Põhja-Iirimaa valiktsüklis enda väravasse lasknud lüüa vaid neli palli, kuidas suutis Eesti selle arvu ühe kohtumisega kahekordistada (Eesti võitis 4:1 – toim)?

Selles mängus juhtus midagi, mida varem ei ole ette tulnud. Tegime mitu koolipoiste eksimust. Loodan, et selline asi ei kordu. See läks meile kalliks maksma. Tahame selle homme (täna – toim) heastada.

Tallinnas olite enne kohtumist samuti enesekindlad.

Tundsime Tallinnas enne avavilet, et võime selle kohtumise võita. Neli väravat sisse lasta on ikka suur altminek. Taktika on meil alati olnud sama – tahame lüüa väravaid ja enda puuri puhtana hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles