Tallinna takistussõidu MK-etapi võit läks Venemaale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Gromzina
Anna Gromzina Foto: Gerlin Kess

Täna peeti ratsaspordifestivali Tallinn International Horse Show viimase päeva raames takistussõidu Kesk-Euroopa liiga MK-etapp, mille võitis venelanna Anna Gromzina hobusel Pimlico. Parim eestlane oli Rein Pill, kes saavutas hobusel Virgin Express kolmanda koha.

Maailmakarika sõidus, mis peeti kõrgusel kuni 160 sentimeetrit, saavutas teise koha soomlanna Rosa Ruutsalo ratsul Whisperer AS. Rootsalo ja Gromzina olid ka ainsad, kes nimetatud sõidus ümberhüpetele pääsesid.

Eestlastest jõudsid auhinnalistele kohtadele ka Gunnar Klettenberg hobusega Ulrike R, kes olid kaheksa karistuspunktiga neljandad, Tiit Kivisild ja Torrero, kes tulid kuuendaks ning Ebbe-Liisa Sõnajalg ja Trooja, kes platseerusid seitsmendale kohale.

Enne maailmakarika etappi selgitati parimad väikeses ringis kõrgusel kuni 140 sentimeetrit. Puhtusele ja kiirusele peetavas parkuuris asusid starti 52 võistluspaari, kellest puhtalt õnnestus rada läbida vaid seitsmel. Kiireimaks osutusid soomlanna Julia Sjöman ja Verdi R, teisena lõpetasid Vladimir Beletski ja Lifou. Parima eestlasena jõudis kolmandale positsioonile Urmas Raag Poncorde'il. Eesti sportlastest jõudsid auhinnalistele kohtadele ka Tiit Kivisild ja Calina, Kätlin Sehver ja Utinka S ja veelkord Kivisild ning Cinnamon.

Samuti peeti täna noorte, kuni 25-aastaste ratsanike finaalsõit, kus selgitati paremad parkuuris kõrgusel kuni 130 sentimeetrit. Ümberhüpetele pääses alustanud 35 võistluspaarist kaheksa, kelle hulgas oli ka kolm Eesti sportlast.

Kaheksast edasipääsenust suutsid ümberhüpped puhtalt läbida sõidu võitnud leedukas Matas Petraitis Lordanol ja teisena lõpetanud soomlanna Antonina Hartwall Wataminil. Kolmas koht läks samuti Soome - kiireima aja sõitis välja viimasena startinud Laura Hämäläinen hobusel Castaar Z. Parima eestlasena lõpetas viiendal positsioonil Madis Morna hobusel St. Legar 154, seitsmendad olid Tjorven Siiboja ning Picasso ja kaheksandad Elis Nõgel ja Verso de Lee.

Päeva esimese võistlusalana peetud noorhobuste sõidu võitja oli Läti esindaja Andis Varna hobusel Never Mind 22. Varna saavutas samas sõidus ka kolmanda koha, seda hobusel Dunkan.

Eesti sportlastest lõpetasid parimana Catlin Vatsel ja Catwoman XS, kes saavutasid teise koha. Tiit Kivisild ja Corsika tulid neljandaks, Kairi Dräbtsinskaja ning Essen üheksandale auhinnalisele kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles