Tali: näljane Merisaar sõi ära kõik, mis ette anti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu peatreener Urmas Tali (keskel).
Pärnu peatreener Urmas Tali (keskel). Foto: Toomas Huik

Kuigi Urmas Tali ja Meris Merisaare koduklubi Mutala Riento kaotas Soome võrkpallimeistrivõistlustel Eesti koondise ning Pärnu meeskonna endise peatreeneri Pasi Rautio juhendatavale Tampere Isku-Volleyle kodus 1:3 (-18, 22, -30, -23), valmistas eestlasest temporündaja esitus positiivse üllatuse.

Merisaare arvele jäi 17 punkti, mis oli Riento paremuselt teine ja kahe meeskonna peale kolmas näitaja, vahendab volley.ee.

Tosinast tõstest lõi ta punktiks üheksa ning lisas seitse blokki ja ühe ässa.

«Hoidsime Merisaart paaris viimases kohtumises dieedil ning näljasena sõi ta ära kõik, mis ette anti,» lausus Tali. «Tegelikult olime Merisaarele tõstes natukene sundolukorras, sest meie nurga- ja diagonaalründaja kukkusid ansamblist välja.»

Rientol oli suurepärane võimalus mängu 2:1 juhtima minna, kuid kolmandas vaatuses ei suutnud võõrustajad hoida 23:18 eduseisu ega realiseerida kolme geimpalli.

«Lootsime lihtsaid punkte saada. Andsime Isku-Volleyle võimaluse, mille sarnaseid oleme ise sel hooajal paaril korral edukalt ära kasutanud. Puder oli meie jaoks liiga kuum,» rääkis Tali.

Tabelis koha võrra viiendaks langenud Riento lõhub pühapäevani hoolega trenni teha, et järgmisel nädalal individuaalse graafiku alusel harjutada.

Tali sõnul paneb tihe tabel, kus neljandat klubi lahutab kümnendast kõigest neli punkti, kõiki kohtumisi täie tõsidusega võtma.

«Santasport on ehk teistest üle, kuid ülejäänud meeskondade vastasseisus on võitjat raske ennustada,» märkis jõuludeks Võrru saabuv Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles