Lauda: Vettel võib võita rohkem MM-tiitleid kui Schumacher

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: SCANPIX

Kolmekordne vormel-1 maailmameister Niki Lauda usub, et eile oma teise järjestikuse MM-tiitli kindlustanud Sebastian Vettel võib olla veel edukam kui Michael Schumacher.

Vettel sai eile Jaapani GP-etapil kolmanda koha ning sellest piisas, et võita ka tänavune tiitel. 24-aastane sakslane on nüüd läbi aegade noorim kahekordne maailmameister, Schumacher aga on ajalooraamatutes kirjas kui noorim seitsmekordne maailmameister.

42-aastane Schumacher alustas karjääri 1991. aastal ning ta on võitnud rekordilised 91 etappi.

Mitte ükski teine piloot pole võitnud üle viie MM-tiitli ning alates 1950. aastast pole keegi suutnud võita rohkem kui kaks MM-tiitlit.

«See on vormel-1 läbi aegade parim saavutus, olla nii noorelt kahekordne maailmameister,» tunnustas Lauda. «Esimese tiitli võitmine on kindlasti kõige raskem, aga teine peaks mingis mõttes juba lihtsamalt tulema, sest pinge on väiksem.»

Kui kahel korral Ferrari (1975 ja 1977) ning korra McLareni (1984) ridades maailmameistriks tulnud Laudalt küsiti, kas tema arvates võib Vettel veel tiitleid võita, austerlane noogutas.

«Selleks on kõik tingimused loodud. Kui tema karjäär ja see, millise autoga ta sõidab, liiguvad õiges suunas, siis küll,» mõtiskles 62-aastane Lauda. «Aga kui valid vale auto või sinu auto pole kiire, siis ei saa sa võita.»

«Kuid teoreetiliselt võib ta võita rohkem MM-tiitleid kui Schumacher, seda tingimusel, et ta istub õigel ajal õiges autos, igatahes ta ise on selleks kindlasti võimeline,» lisas Lauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles