Kangur ja Kütt said Šoti rallil esikoha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kangur ja Silver Kütt Šoti rallil.
Martin Kangur ja Silver Kütt Šoti rallil. Foto: ircseries.com

Selle hooaja eelviimane IRC sarja etapp Šoti ralli on tuttav eestlastele ja eestlased on seal tuntud mehed juba varasematest aegadest. Tänavune Šoti ralli oli eestlastele edukas, kui Catwees Honda Racing sõitjad Martin Kangur ja Silver Kütt (Honda Civic Type-R) Šoti ralli IRC 2WD arvestuses võitsid.

Kangur ja Kütt tõusid oma klassi liidriks laupäeva pärastlõunal ja hoidsid seda kohta kuni finišini. See tähendas neile IRC 2WD etapivõitu, mida Kanguril kindlasti sellel aastal üle kivide ja kändude kulgenud hooajal tarvis oli.

«Loomulikult väga rahul tulemusega, see hooaeg on olnud probleemiderohke. Nüüd on n-ö märk maas ja hea tulemus kirjas. Šoti ralli oli kõike muud kui lihtne, libe, porine, eksimisvõimalusi oli palju,» kommenteeris Kangur. «Kuni viimase päeva esimeste katseteni oli Harry Hunt ikka kuklasse hingamas ja lihtsat polnud midagi (Hunt katkestas 11. katsel väljasõidu tõttu). Viimased katsed saime rahulikumalt sõita, mis oli hea. Šoti ralli klassivõit oli meile väga heaks punktiks sellele hooajale, sest suure tõenäosusega me sellel aastal enam ei stardi.»

Kangur tõusis sellega IRC 2WD arvestuses kolmandale kohale, aidates ühtlasi Hondal kaheveoliste autode arvestuses endale tänavuse tootjate esikoha kindlustada

ME3 Rally Team sõitjad Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Škoda Fabia S2000) ei saanud kindlasti rahule Šoti ralliga jääda. Teise päeva lõunaks olid nad lõhkunud rehve ja teel olnud kivi tegi viga vedrustusele. Seetõttu otsustati ralli selleks päevaks pooleli jätta ja järgmisel päeval superrally'ga jätkata. Koht absoluutarvestuses 13., Kangur-Küti ees.

Ralli võitsid Andreas Mikkelsen ja Ola Floene (Škoda Fabia S2000).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles