Taaramäe tahaks olümpial mõlemad distantsid kaasa teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe osales laupäeval golfitriatlonil.
Rein Taaramäe osales laupäeval golfitriatlonil. Foto: Mati Hiis

Suure tõenäosusega stardivad tuleval aastal Londoni olümpia jalgratta maanteesõidu grupisõidus Eesti koondise särgis kaks ratturit. Tegemist pole ametliku infoga, sest kohad pannakse paika aasta lõpus, kuid hooaeg on lõpusirgel ja suuri muudatusi pole riikide edetabelis ette näha.


Meeste grupisõidus saab osaleda 145 ratturit. World Touri pingerea esikümnesse kuuluvad riigid saavad välja panna viis sportlast.

Euroopa edetabelis 25. septembri seisuga 21. positsiooni hoidev Eesti tõuseb suurte maade eest ära langedes eeldatavalt teise kümne algusesse, mis kindlustab grupisõitu kaks pääset. Kolme koha saamiseks peaks Eesti kuuluma esikuuikusse, kuid sinna kerkimine on ebareaalne.

Taaramäe tahab osaleda

Ilmselt saab Eesti ühe mehe välja panna ka temposõidus, aga kuna MMil keegi sel alal ei startinud, peame lootma, et kõik kvalifitseerunud riigid ei soovi kohta täita. Starti pääseb 40 ratturit.

Olukorra teeb Eesti seisukohast keerulisemaks tõsiasi, et Tour de France lõpeb 22. juulil ning olümpia grupisõit toimub 28. juulil ja eraldistart 1. augustil. See tähendab, et peaaegu viimase hetkeni jääb lahtiseks küsimus, millises vormis on Touri lõpetav Taaramäe. Eriettevalmistust ta kindlasti teha ei saa.

Eestimaal puhkust veetev Taaramäe möönis, et pärast tänavust Touri, mille ta lõpetas 12. kohal, poleks tema vorm lubanud nädala aja pärast olümpial startida.

«Kui lähen Londonisse, siis tahan mõlemad distantsid kaasa teha,» ütles Cofidise proff. «Tavaliselt sobivad suurtuurid vormi kogumiseks ja pärast seda pole probleemi üks-kaks päeva võidu sõita. Loodan, et minu organism läheb iga aastaga tugevamaks ja mõne hooaja pärast ma pole Touri järel kurnatud.»

Rada soosib sprinterit

Taaramäed ei heiduta ka teadmine, et britid tegid olümpia grupisõidu raja maailma parima sprinteri Mark Cavendishi jala järgi ning mägironijatel pole 265 km pikkusel, Bu­ckinghami palee ees lõppeval distantsil suurt edu loota. «Soovin olümpial osaleda ­ainuüksi seetõttu, et kogemuse võrra rikkamaks saada, MM on ju igal aastal,» lisas ta.

Õrnema soo esindajate grupisõidust saab osa võtta kõigest 67 ratturit, kuid naiste arvestuses lüüakse uks lukku alles tuleva aasta mai lõpus. Iga riik, kelle esindaja kuulub esisajasse, saab vähemalt ühe koha. Grete Treier asub praegu 60. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles