Rakvere abilinnapea loobus tervisespordi nimel linnajuhi toolist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Torm.
Marko Torm. Foto: Sirje Truu

Eesti mõistes on võrdlemisi tavapäratu praktika, kus veendumus ja sisemine kutse kaaluvad üles majandusliku kindlustatuse ja võimupositsiooni.

 

Juba esimesel toimumisaastal eestlaste südameid võitnud Rakvere Ööjooksu peakorraldaja ja idee autorist Rakvere abilinnapea Marko Torm näitab oma eeskujuga, mida sisemise motivatsiooniga on võimalik saavutada.

Abilinnapea taandub paariks aastaks poliitikast ja linnavalitsemisest, et panustada ainult kodulinna ja –maakonna terviseliikumise edendamisse ning suure Ööjooksu korraldamisse.

Miks ja kuidas ikkagi sündis otsus loobuda väärikast abilinnapea kohast ja pühenduda põhikohaga senisele harrastusele – Ööjooksu korraldamisele?

Olukorras, kus Ööjooksu on sedavõrd paljud partnerid ja inimesed toetanud, tundsin, et saan neid piisavalt tänada vaid täiskohalise pühendumisega Ööjooksu suureks tegemisel. Eelmine aasta näitas, et pere arvelt ja vabast ajast ei ole võimalik pikema aja jooksul Ööjooksu meeskonna seatud eesmärke ellu viia. Oli otsustuskoht. Otsus ei tulnud kergelt, kuid sisemine veendumus ja tahe Rakveret just selles valdkonna suureks teha ning pere tugi aitasid kindlasti kaasa. Ka teadmine, et abilinnapea kohale on palju teisigi väärilisi kandidaate pakkus kindlustunnet.

Milline on Ööjooksu tulevik ja mis hakkab toimuma Ööjooksul 2012?

Ööjooksu tulevik on täpselt selline nagu ise seda kujundame. Kogu meeskond põleb ühiselt eredalt leegiga. MTÜ Rakvere Maraton suvel kinnitatud arengukavaski on üheks alaeesmärgiks seatud Ööjooksust Baltikumi mastaapi ürituse kujundamine ja hiljemalt aastaks 2015 Ööjooksu starti 5000 osavõtja toomine.

4-5000 osavõtjat loob meie linna mastaape arvestades kaunis Rakveres samalaadse emotsiooni kui 15000 osalejat Tallinnas. Nende eesmärkide täitmiseks on ülesehitatud ka kontseptsioon, „TEAM Ööjooks 5000.“ Peame oleme nii head, erilised ja lahedad, et terviseteadlikud inimesed meid sellises mahus usaldaksid. Usaldaksid meile mitte ainult enda sportliku koormuse vaid ka suurepärase suveelamuse loomise.

Korraldusliku poole pealt näeme selgelt mitmeid valdkondi, kus saame minna ainult paremaks ja huvitavamaks. Kolm distantsi, 5, 10 ja 21,1 km moodustavad üheskoos Mõmmi lastejooksude- ja ratastoolisportlaste võistlustega 8. juunil 2012 a. suure Rakvere peo.

Loomulikult toetab Ööjooksu eelmisele aastale sarnaselt Rakvere Linnapäevade melu ja tugiürituste lai valik.

Ööjooksu korraldav MTÜ Rakvere Maraton viib läbi ka ülelinnalist liikumissarja „Terve Rakvere Liigub“, kus iganädalastel liikumisüritustel käib kohal kuni 150 inimest. Kuidas te sellise osavõtuni olete jõudnud?

Tegemist on liikumissarja teise hooajaga. Esimesel suutsime endast teada anda ja stabiilse osavõtja peale kasvatada. Selle aasta oluline juurdekasv on tulnud Ööjooksu populaarsusest piirkonnas, osalejate suust suhu infojagamisest ja kindlasti toetajate panusest. Loosime ju igal etapil ohtralt auhindu nii Aqva Spalt kui Põhjakeskuselt. Lisaks veel rohkelt Ööjooksu ametlikku energiajooki – Hustler. Regulaarsetele osalejatele lisanduvad tasuta pääsud Aqva sauna- ja veekeskusesse, kuukaardid, auhinnad Viking Line´lt, kaunid AS Liliina tooted ja superüllatus HAT- Autolt. Eelmisel aastal oli selleks nt Ööjooksu kirjadega Toyota Priuse tähtajaline kasutusõigus.

Milline on Rakvere linna ülejäänud juhtkonna suhtumine Ööjooksu?

Tuleb tunnistada, et siinkohal on linn väga õnnelikus seisus. Nii linnapea Andres Jaadla, abilinnapea Ain Suurkaev kui ka volikogu liikmed eesotsas volikogu esimehe Mihkel Juhkamiga on suured tervisespordi entusiastid. Kõik mõistavad, et liikumine toob tervise ja loob eeldused õnnetundeks. Õnnelik rakverelane aga ongi ju meie kõigi ühine eesmärk.

Kui suur on Ööjooksu meeskond ja millal saab end uuele Ööjooksule kirja panna?

Meie meeskond on alates oktoobri lõpust kasvamas viieliikmeliseks, millele lisanduvad vabatahtlikud panustajad. Eriti tahame siinkohal tuua esile Britat, Jaanat ja Nelet Rakvere Reaalgümnaasiumist, kes on olnud põhimeeskonnale tõhusaks toeks. Ööjooksu projektijuht Kadi Fedoritš ja reklaamikonsultant Jule tevad samuti imelist tööd. Ilma IT-tuge pakkuva Peeter Ossipita ei oleks Ööjooks samuti sedavõrd tugevatel jalgadel.

Ööjooksule saab ennast kirja panna veebist: www.eestimaraton.eeSooduspääse on võimalik lunastada kuni käesoleva aasta lõpuni. Uudistega saab kõige paremini kursis olla Facebooki lehe kaudu: Ööjooks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles