Iirlased eestlastele: me ei taha Põhja-Iirimaad tabanud saatust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa liiga karikas
Euroopa liiga karikas Foto: SCANPIX

Krakowis toimunud EMi play-off’i loosimisel viibinud Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht sõnas, et pärast loosimist istuti iirlastega maha asju arutama ning ette tuli ka vastastikust lõõpmist.

«Nad olid hästi kursis, kuidas me Põhja-Iirimaad kahel korral võitsime (Eesti võitis kodus 4:1 ja võõrsil 2:1 – toim) ning nad palusid endale mitte sama saatust. Meie vastasime, et meile sellised tulemused sobiksid,» sõnas Uiboleht.

«Muidu iirlased plaksutasid, kui loosikastist Eesti ja Iirimaa välja tulid. Selles mõttes läks isegi mõlemal hästi. Ei ole põhjust kurvastada. Näiteks Portugal ja Bosnia on väga kõva paar,» lisas Uiboleht.

Uibolehe sõnul tunti Eesti vastu kohapeal palju huvi ning palju uuriti Konstantin Vassiljevi kohta, kelle tegemistega oldi hästi kursis. «Tema nime ja tegemisi teati hästi,» täpsustas Uiboleht.

Paika pandi ka mõned üksikasjad eelseisvate kohtumiste kohta. «Esimene mäng Tallinnas toimub 11. novembril (kellaaeg on veel lahtine) ja korduskohtumine 15. novembril Eesti aja järgi kell 21.45 51 000 pealtvaatajat mahutaval Aviva staadionil, kus peeti ka Euroopa liiga finaal,» täpsustas Uiboleht.

Mõlemad kodumeeskonnad peavad külalisfännidele eraldama 10 protsenti piletitest. Seega saab Lillekülas iirlasi staadionile maksimaalselt 1200 inimest (mänguks paigaldatakse ka lisatribüünid – toim). Kuna Tallinnas toimub kohtumine reede õhtul, siis tuleb tõenäoliselt iirlaste sõnul nende meeskonna poolehoidjaid siia isegi tunduvalt rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles