Otepää etapp võib kaduda MK-sarja kalendrist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusafännid Otepää MK-etapil raja ääres.
Suusafännid Otepää MK-etapil raja ääres. Foto: Raigo Pajula

Kuus nädalat enne hooaja algust kogunesid FISi murdmaasuusatamise juhid, et arutada järgmise nelja hooaja võistluskalendrit. Muuhulgas otsustati, et Otepääl 2012/2013 aasta hooajal MK-etappi enam ei korraldata. Eesti Suusaliidu andmetel pole aga tegemist lõpliku otsusega, vaid üksnes ideega.

«Kuigi enamik võistluskalendrist kattub mullusega, siis tehti ka mõningaid muudatusi. 2012/2013 aasta hooajal tehakse esmakordselt detsembris MK-etapp ka Kanadas,» teatati uudises. «Tour de Ski raames tehakse etapp ka Dario Cologna kodukohas Münstertalis.»

«Komitee otsustas, et traditsiooniline MK-etapi korralduskoht Otepää peab võtma üheaastase pausi, et anda võimalus uutele võistluspaikadele. Parim viis kalendrisse jääda on organiseerida võimalikult häid võistluseid,»seisis FISi leheküljel. 

Uudis on seda kummalisem, et FISi esialgses kalendris oli Otepää etapp kuni 2013/2014. aasta hooajani kalendrisse pandud.

Kas põhjus oli vaid selles või oli oma osa ka kevadel intriige põhjustanud Otepää MK-etapi korraldusmeeskonna juhi vahetamises ning Andrus Veerpalu dopinguskandaalis, pole teada. Postimees annab rohkem infot homme!

Otepääl on MK-etappe korraldatud 1999. hooajast alates. Mullu valmis Tehvandil ka uhke suusastaadion, mille maksumus oli 75 miljonit krooni.

2012. aasta Otepää MK-etapp peetakse 21.-22. jaanuaril. Kavas on ikka klassikasprint ja meestel 15 km klassikat ja naistel 10 km klassikat.

Lisaks kirjutati, et MK-raames hakkab järgmisel aastal kehtima ka boonussekundite süsteem esikümnele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles