Neeme Korv: tibusid loetakse tänavu novembris

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

November on siinmail üks äraütlemata trööstitu aeg. See on ju lausa raamatusse raiutud, kui nüüdisaja klassikut Kivirähki meenutada.

Päevad on lühikesed, päikest ei näe. Jäine tuul ulub maal üle tühjade põldude ja keerutab linnatänavail prügi. Taevast sajab tont teab mida – kord vihma, siis rahet, siis lörtsi. Sekka lundki, aga ega’s suusatada saa.

Suitsiidid sagenevad, ja mitte ainult soojaarvete tõttu. Aga kanäe, tänavu paneme otse kesk seda kurja kuud peo püsti! Jalgpallipeo. EMi otsustavatele mängudele loositi meie vastaseks Iirimaa. Ja kõik on rõõmsad. Iirlased arvavad, et said hea vastase.

Eestlased niisamuti. Iirlased märkisid seejuures ka staadionivälist – Tallinn olevat fännidele igati meelepärane peopaik. Meile on usk ja lootus teadagi oluline just mängu silmas pidades. Kõik on mõeldav.

Eilsel loosimisel näidati suures plaanis Iiri jalgpalliliidu juhti John Delaneyt, kelle näol oli vastase selgudes lai naeratus. Iiri portaal joe.ie riputas mainitud video üles ja manitses: võimalused on tõesti head, kui selle luhtame, John, siis hoia oma nahk! Jah, eks öelnud juba vanad iirlased: «Ära loe tibusid enne, kui nad on koorunud!» Novembris loeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles