Euroopa jalgpalliklubid on pannud Eesti pallurid ootele

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Puri (palliga)
Sander Puri (palliga) Foto: Artur Sadovski

Jaanuaris algab Vana Maailma jalgpallis üleminekute aeg ning paljudele eestlastele on pilgu peale visanud  mitmed Euroopa klubid. Kuna asi pole ühelgi puhul veel ametlikuks saanud, tuleb vutimeestel oodata.


Siinsele jalgpallisõbrale enim huvi pakkuv üleminekuvariant on kindlasti Sander Puri võimalik siirdumine Saksamaa suurklubisse Dortmundi Borussiasse.  Eile pidid sakslased oma vastuse andma, kuid taas sooviti mõtlemisaega juurde – täna hommikuni. Puri käis testimas suve alguses ja ka nüüd sügisel, kohe pärast Eesti meistriliiga lõppu. Aga ikkagi pandi lootustandev eestlane ooterežiimile.

«Ega mulle eriti ei meeldi selline ootamisaeg,» tunnistas ka Puri ise, kes lisas samas, et enne Borussia lõplikku vastust ei hakka ta muude võimalike variantide peale isegi mõtlema.

Samasugune seis on Eesti koondise väravavahil Artur Kotenkol, kellest on tõsiselt huvitatud Inglismaa esiliiga klubi Nottingham Forest. Ka Kotenko ei soovi enne inglaste otsust teiste potentsiaalsete leivaandjate poole vaadata. Erinevalt Purist on aga Kotenkole öeldud, et teda tahetakse kindlasti Nottinghami mängima. Puuriluku klubivahetuse  tingivad muud tegurid.

Liiga väike palk

Nimelt soovitakse kõigepealt laenata välja seal teiseks kindaks taandunud Paul Smith ning Queens Park Rangersist laenul oleva esinumbri Lee Campi lepingut püütakse jällegi pikendada.  Kotenkole on öeldud, et ilmselt venitab bürokraatia asjaajamist jaanuarikuuni. Kotenko on valmis ootama, kuna Nottinghamis mängida oleks väga ahvatlev.

«Tempo oli väga kiire ja seal mängitakse tehnilist jalgpalli. Kõik on positiivne,» ütles Kotenko detsembri alguses testimiselt tulnuna. «Forest on minu esimene valik ja enne, kui nad jaanuaris mulle konkreetse vastuse annavad, ma mujale testima ei lähe.»

Kaks Levadia ja Eesti koondise vutimeest, Tihhon Šišov ja Tarmo Kink on köitnud aga Ungari liigas praegu 13. positsiooni hoidva Györi ETO tähelepanu. Ungari klubi huvi on isegi nii suur, et esialgsed pakkumised on mõlemale mehele tehtud. Paraku polnud mängijate palk nii suur, et neid rahuldanuks. Praegu viibib Kink Ungaris testimisel, et oma mängijavõimetega tõestada, et on rohkem raha väärt.

Voskoboinikov salatseb

«Kui testimine edukalt läheb, saame õhtul maha istuda ja palgakõnelustega uuesti alustada,» sõnas samuti kohapeal viibiv Levadia spordidirektor Marko Kristal.

Tarmo Rüütli valitsemisajal uuesti rahvusesindusse tõusnud Vladimir Voskoboinikovi seis on eriti huvitav. Kui teistel eespool mainitud mängijatel on tööandja olemas, siis Voskoboinikovil enam mitte. Nimelt kukkus Moskva Torpedo Venemaa esiliigast välja ning teises liigas ei tohi sealsete reeglite järgi leegionäre mängida. Voskoboinikov rääkis, et läbirääkimised käivad, kuid lähemalt ta esialgu jalgpallisõpru valgustada ei soovinud.

«Räägin klubidega eri riikidest, kuid enne, kui asjad pole päris sada protsenti kindlad, ei taha kindlatest nimedest rääkida,» sõnas Voskoboinikov.

Eesti jalgpallurite klubivariandid

Nikolai Mašitšev, Artjom Dmitrijev – mõlemat meest on seostatud Leedu pronksimeeskonna FC Vetraga.



Jevgeni Novikov – mitmeid aastaid eri liigades, viimati Venemaa klubis FC Dünamos pallinud Novikovi seostatakse eelkõige Rootsi klubidega.



Vladimir Voskoboinikov – Kuna Moskva Torpedo kukkus Venemaa esiliigast välja, räägib Eesti koondislane läbi mitme klubiga. Täpsemalt tippründaja rääkida ei taha.



Artur Kotenko – Eesti koondise väravavaht ootab Nottingham Foresti tegutsemist. Klubi tahab teda ning nüüd on vaja vaid asjade soodsat kokkulangemist.



Sander Puri – lootustandev poolkaitsja on juba kahel korral käinud Dortmundi Borussias testimisel. Saksamaa hiid on seni vastusega viivitanud.



Tarmo Kink, Tihhon Šišov – mõlemast mehest huvitub Ungari liigas 13. kohal asuv Györi ETO.


Rauno Alliku, Henri Anier ja Meelis Peitre – noored FC Flora pallurid käisid testimisel Saksamaa klubi Hannover 96 juures, kuid jäid esialgu lepinguta. Küll aga olevat duubelmeeskonna treener öelnud, et tahab pallureid näha uuesti veebruaris-märtsis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles