Klitško loob Ukrainas partei ja pürgib presidendiks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško
Vitali Klitško Foto: SCANPIX

WBC poksisarja maailmameister Vitali Klitškol on käsil oma partei loomine Ukrainas ning ta loodab uue erakonna võimule viia.

40-aastane poksitšempion on alati olnud demokraatlike vaadetega ning oli ka oranži revolutsiooni suur toetaja, kuid nüüd otsustas ta asja isiklikult käsile võtta. Ta loodab uue partei võimule aidata ja ise riigi presidendiks tõusta.

«Uue partei peamine eesmärk on seada tavainimene esikohale. Kahjuks on tänapäeval Ukrainas poliitikute esmane eesmärk teenida võimalikult palju raha,» kommenteeris Klitško The Independentile.

Praegu ennustatakse, et Klitško loodav partei oleks järgmistel valimistel häältesaagilt neljas, kuid Klitško loodab jõuda kõige teravamasse tippu. Ta ei välista presidendiks saamist.

«Kui meil on piisavalt palju rahva toetust ja parteikongress otsustab mind valimistele esitada, siis ma ei saa keelduda,» arvas Klitško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles