Suur osa U-17 MMil osalenud jalgpallureid andis positiivse dopinguproovi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll
Dopingukontroll Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) avalikustas, et suur osa suvel Mehhikos peetud kuni 17-aastaste noormeeste MM-finaalturniiril osalenud jalgpallureid andis positiivse dopinguproovi – nende organismist leiti klenbuterooli ning põhjuseks peetakse saastunud liha.

24 meeskonnast 19 tiimi mängijad andsid positiivse proovi, kokku sisaldas klenbuterooli 208 uriiniproovist 109, vahendab AP.

FIFA meditsiinilise personali juht Jiri Dvorak nentis, et tulemused on väga üllatavad, kuid oli veendunud, et teismelised jalgpallurid pole keelatud aineid meelega tarvitanud. «Siin polegi enam küsimus dopingus, vaid pigem juba inimeste tervises,» sõnas Dvorak.

FIFA ja Rahvusvaheline Anti-Dopingu Agentuur (WADA) ei kavatse ühtegi noorjalgpallurit karistada, kuna on selge, et klenbuterool sattus nende organismi saastunud liha söömise järel.

Ka Mehhiko võimud on tunnistanud, et nende riigis toidetakse kariloomi keelatud steroididega.

FIFA ei avalikusta ühegi positiivse proovi andnud mängija nime ega riike, küll aga on teada, et turniiri võitnud mehhiklased nende hulka ei kuulu, kuna nad sõid turniiri ajal vaid kala ja köögivilju.

Praegu peetakse Mehhikos Pan-Ameerika mänge ning probleemide vältimiseks soovitatakse sportlastel süüa vaid nendes söögikohtades, mis on korraldajate poolt heakskiidu saanud.

Enim kõneainet pakkunud klenbuterooliga vahelejäänu on kolmekordne Tour de France’i võitja Alberto Contador. Hispaania rattur andis positiivse proovi mulluse Tour de France’i ajal ning on kogu protsessi vältel kinnitanud, et sõi saastunud liha. Contadori juhtum peaks Rahvusvahelises Spordiarbitraažikohtus lahenduse leidma novembris.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles