Wenger: pooled Arsenali mängijad tahtsid suvel lahkuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger (paremal).
Arsene Wenger (paremal). Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger avaldas, et pooled mängijad tahtsid suvisel üleminekuperioodil klubist lahkuda ning see on ka põhjus, miks hooaeg Arsenali jaoks üsna kehvasti on alanud.

Pühapäevane 2:1 võit Sunderlandi üle tõstis küll Arsenali tabeli ülemisse poolde ehk 10. kohale, kuid liidrile Manchester Unitedile kaotab Londoni klubi juba 12 punktiga, vahendab Daily Mail.

Suvel lahkusid Arsenalist hoolimata Wengeri vastuseisule poolkaitsjatest võtmemängijad Cesc Fabregas ja Samir Nasri, kohe hooaja alguses sai Arsenal ManU-lt hävitava 2:8 kaotuse.

«Suvi oli väga keeruline, sest pooled mängijad tahtsid klubist lahkuda,» rääkis Wenger intervjuus Prantsusmaa raadiole RTL. «Pead valmistuma uueks hooajaks, aga ei tea isegi seda, kes sinu juures jätkavad. Ka need mängijad, kes tahtsid jääda, ei saanud aru, mis toimus. See oli äärmiselt raske. Mis meid päästis, oli see, et me oleme tegelikult kokkuhoidev klubi, usun, et teised meeskonnad oleksid sellises olukorras kildudeks purunenud.»

«Inimesed on ära unustanud, et me jäime ilma kolmest olulisest mängijast – praegu ei saa ju ka Wilshere mängida, ta peaks täielikult terve olema jaanuariks,» jätkas Wenger. «Mõistagi oleme hooaja alguses pettunud, aga usun, et oleme tõusuteel. Kahjuks on tabelis tõusmine üsna vaevarikas teekond, samas pole me 4. koha meeskonnast just väga kaugel, vaid esimesed kaks on püüdmatus kauguses.»

Wengeri sõnul soovisid mängijad lahkuda pelgalt majanduslikel põhjustel – Arsenal ei suuda maksta sellist palka, mida osad suurklubid pakuvad. «Asi pole selles, et mängijad läheksid ära, kuna usuvad, et võivad mujal tiitleid võita,» selgitas Wenger. «Kui näiteks võrrelda, millised tiitlid on Manchester Cityl ja millised Arsenalil, siis sa ei lähe ju Manchester Citysse selleks, et tiitleid võita. Mängijad lähevad Manchester Citysse, sest seal makstakse palju suuremat palka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles