Ööjooksu korraldajad said Amsterdami Maratonil külmavärinad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööjooks Rakvere tänavatel.
Ööjooks Rakvere tänavatel. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud pühapäeval ammutasid kolm Eesti Ööjooksu korraldustoimkonna liiget täiendavat kogemust Amsterdami Maratonilt.

Olümpiastaadionilt toimunud ühisstart oli eestlastele sedavõrd võimas, et pani Ööjooksu meeskonnal külmavärinad üle selja jooksma.


Enam kui 40 000 jooksjat, kepikõndijat ja sörkijat liikusid möödunud pühapäeval kolmel distantsil Amsterdamis. 8 km, poolmaraton ja jooksude kuningas – maraton, oma 42, 195 kilomeetriga. Täispikale maratonile startis ligi 17 000 osalejat.


«Oli möödunud ca 8 min stardist ja staadion oli jätkuvalt täis inimesi, kes veel stardijoontki ei olnud saanud ületada. Sedavõrd suur oli inimeste soov ühiselt võimsale elamusele vastu astuda,»  kirjeldas olukorda kohapealt Ööjooksu meeskonna juht Marko Torm.
Ööjooksu vabatahtlike toimkonna juht Laura Ruus peab erakordseks suure jooksu logistikat. «Praktiliselt kogu rada oli linnas eraldatud mitmerealiselt metallpiiretega. See maht ja kulu, mis sellega kaasneb on Eesti jooksukorraldajatele midagi müstilist,» kinnitas Ruus ja lisab, et Amsterdami linna soov suurt maratoni võõrustada paistab igalt poolt välja. «Meil on õnn, et Rakvere on siinkohal Amsterdamile võrdväärne võõrustaja,» kinnitas Ruus.


«2012. aasta juunis saab Rakvere Ööjooksul olema võimas kombinatsioon Stockholmi ja Amsterdami maratonist ning Helsingi Ööjooksust. Emotsioon, tervis, osalejate sisemine side ja tõeline ehe rõõm – seda kõike saab Rakverest, Ööjooksu kolmelt rajalt. Toome Amsterdami tippmaratoni lühematel distantsidel eestlastele otse koju,» kinnitas tervisespordile uut ja atraktiivset nägu loov Torm.


Eesti Ööjooksu korraldusmeeskond planeerib juba sel aastal tuleva aasta kaheksandal juunil Rakvere Linnapäevade tipusündmusena toimuvat Ööjooksu ja on tegemas võimsat hüpet Eesti tervisespordi maastiku tippu. Võimsat arengut Ööjooks II korralduses on lisaks osalejatele märganud ka korraldajate ütlusel toetajad. Vaid nädalapäevad tagasi allkirjastati kolmeaastane koostöölepe Viking Line Eestiga ja korraldajad kinnitavad, et ülemaailmsemate brändidega on uusi leppeid lisandumas juba lähiajal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles