Nurme ja Patjuk treenivad poolteist kuud Kenyas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme Kenyas koos kohaliku põnniga.
Tiidrek Nurme Kenyas koos kohaliku põnniga. Foto: Allar Lamp

Eesti tippjooksjad Tiidrek Nurme ja Jekaterina Patjuk alustasid täna lennureisi Kenyasse, kus valmistuvad järgmiseks võistlushooajaks.

Esimeseks etapiks on 45 päeva kestev keskmäestikulaager 2100 m kõrgusel jooksjate paradiisis Itenis. «Sel ajal toimub kaks treeningtsüklit. Etappi võib nimetada baasettevalmistuse esimeseks osaks. Märksõnadeks on maht, aeroobse ökonoomsuse ja efektiivsuse arendamine ning lihassüsteemi (tugiliikumisaparaat) ettevalmistamine järgnevate etappide treeninguteks,» ütles Jooksuportaalile treener Harry Lemberg.

Nurme sõnul alustas ta uue hooaja treeningutega juba kolm nädalat tagasi Tartus, kuid suur töö ootab ees Kenyas. 20. novembri paiku lähevad oma esimesse keskmäestikulaagrisse Eesti maratonitiimi uued liikmed Leila ja Liina Luik. Detsembris ühinevad nendega Kaur Kivistik ja Andi Noot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles