Tiheda graafikuga Tanel Leok pääseb koju alles jõuluks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kaks nädalat tagasi tiimivahetusest teatanud Eesti parima motokrossisõitja Tanel Leoki aasta lõpp kujuneb nii tihedaks, et kodumaale puhkama pääseb ta ilmselt alles jõuluks.


Motokrossi maailmameistrivõistlustel Itaalias toodetava TMi tsikli jaapanlaste Suzuki vastu vahetanud Leok sai uut kaherattalist esimest korda proovida 14.–15. oktoobril Prantsusmaal.

Kuna tegemist on ühe prestiižikama tootjaga MX1-sarjas, oli uue pilli esmamulje oodatult korralik.
«Tundus väga hea ja kerge,» kinnitas eestlane, kes üleeile testis masinat Belgias Lommeli liivarajal. «Sellega võib vähem tööd olla kui eelmistega.»

«Vähem tööd» ei tähenda aga seda, et tööd oleks vähe. Erinevaid detaile, mis iga krossimees oma tundele vastavaks kohandama peab, on tohutult ja nii kulub oktoober, aga ka suur osa novembrist ja detsembrist seadistamisele. Lisaks kõik muud kohustused.

«Detsembris on ette nähtud väike füüsilise ettevalmistuse laager, novembris toimub erinevaid messe, kus peab kohal olema ja sponsoritega suhtlema,» kirjeldas Leok tihedat graafikut. «Ega ilmselt enne jõule Eestisse saagi. Kui, siis vahepeal ainult korraks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles