Klitško: poliitikute tegevuse tõttu kaugeneb Ukraina Euroopa liidust

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško
Vitali Klitško Foto: SCANPIX

Ukrainas oma partei (UDAR) loonud poksitšempion Vitali Klitško on kodumaa pärast mures ja tunnistab, et praeguste poliitikute tegevuse tõttu kaugeneb riiki Euroopa liidust.

«Külastasin hiljuti Lääne-Euroopat ja Ameerika Ühendriiki, kus kohtusin mitme mõjuka poliitikuga. Kuulsin liiga palju sõna «sanktsioon», millega tahetakse Ukrainat mõjutada. Poliitikud ei tohiks aga unustada, et sanktsioonid peaksid hõlmama ainult poliitikuid ning need ei tohiks mõjutada tavalist Ukraina inimest,» vahendab Kiiev Post Klitško sõnu.

Klitško kinnitas UDARi nimel, et nad ei soovi, et Ukraina muutuks samasuguseks riigiks nagu Valgevene, kus elatakse praktiliselt isolatsioonis.

«Meie välismaised partnerid on mures, kuna Ukraina kaldub demokraatiast kõrvale. Riik ütleb et teeb üht, tegelikkuses teeb teist. On selge, et kui tahame unistada elamaks Euroopa standardite järgi, peame Euroopa väärtusi austama,» rääkis Klitško. «Geograafiliselt ja ajalooliselt kuulub Ukraina Euroopasse, kuid praegune võim töötab selle nimel, et me Euroopast ja Euroopa liidust kaugeneks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles