Inglismaa liiga rekordost hakkab end õigustama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imeline puudutus – Chelsea kaitsja David Luiz puudutab mängueelse rituaalina ründaja Fernando Torrese pead.
Imeline puudutus – Chelsea kaitsja David Luiz puudutab mängueelse rituaalina ründaja Fernando Torrese pead. Foto: AP/Scanpix

Jaanuaris maksis Londoni Chelsea jalgpalliklubi hispaanlasest ründaja Fernando Torrese eest Briti rekordit tähistava 58 miljonit eurot. Kui seni on Torres saanud pärast tehingut enamasti vaid kriitikat, siis aina rohkem on näha ka helgemaid momente.


Chelsea alistas kolmapäeva hilisõhtul Meistrite liigas 5:0 Belgia meeskonna Genki, kahel korral oli täpne ka Torres. Hispaanlase tabamused olid seda hinnalisemad, et viimati suutis ta Euroopa tugevaimas klubisarjas väravavõrku sahistada rohkem kui kaks aastat tagasi (Torres ei suutnud vahepeal Meistrite liigas tabamuseni jõuda 875 minuti jooksul – toim). Huvitaval kombel pärines Torrese viimane värav kohtumisest Chelsea vastu, toona esindas ta veel loomulikult oma endist tööandjat Liverpooli.

«Fernandot on hea jälle tipptasemel näha ja seda on meil vaja, kui tahame siin kaugele jõuda. Ta on suurepärane mängija ja mõnikord on lihtsalt vaja anda aega, et mängija jõuaks oma endisele tasemele,» tunnustas kolmapäeva õhtul samuti väravavõrku sahistanud Salomon Kalou uefa.com’ile.

«Saame valida parimate ründajate seast ning sel korral langes valik Torresele, ja ta õigustas seda,» kiitis Londoni klubi peatreener Andre Villas-Boas.

Sarnaselt Chelseaga läheb Meistrite liigas küllaltki hästi ka nende linnarivaalil Arsenalil. Inglismaa meistrivõistlustel alles kümnendat kohta hoidev meeskond alistas viimati võõral väljakul tänu Aaron Ramsey 92. minuti tabamusele 1:0 Marseille’ ning kerkis alagrupis liidriks.

«Oleme teinud sammu edasi, kuid peame olema tagasihoidlikud. Oleme meeskond, kes peab veel palju arenema. Vaadates viimaseid viit-kuut kohtumist, siis võib näha, et oleme kaotanud vaid korra. Hakkame vaikselt soovitud tasemele jõudma,» sõnas Arsenali peatreener Arsene Wenger ESPN Soccernetile.

Häid esitusi jätkab ka Meistrite liiga play-off’i ringis Sergei Pareiko tööandja Krakowi Wisla välja lülitanud Nicosia APOEL. Viimati viigistati võõrsil 1:1 FC Portoga ning kui alagrupiturniir on täpselt poole peal, siis hoitakse G-alagrupis viie punktiga liidrikohta.

MEISTRITE LIIGA

3. voor

E-alagrupp: Leverkusen – Valencia 2:1, Londoni Chelsea – Genk 5:0.
Tabeliseis: 1. Chelsea 7 (punkti)/3 (mängu), 2. Leverkuseni Bayer 6/3, 3. Valencia 2/3, 4. Genk 1/3.

F-alagrupp: Marseille – Londoni Arsenal 0:1, Olympiacos – Dortmundi Borussia 3:1.
Tabeliseis: 1. Arsenal 7/3, 2. Marseille 6/3, 3. Olympiacos 3/3, 4. Borussia 1/3.

G-alagrupp: Donetški Šahtar – Peterburi Zenit 2:2, FC Porto – Nicosia APOEL 1:1.
Tabeliseis: 1. APOEL 5/3, 2. Zenit 4/3, 3. Porto 4/3, 4.  ahtar 2/3.

H-alagrupp: AC Milan – Borissovi BATE 2:0, FC Barcelona – Viktoria Plzen 2:0.
Tabeliseis: 1. Milan 7/3, 2. Barcelona 7/3, 3. BATE 1/3, 4. Plzen 1/3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles