Suurbritannia jalgpallikoondist võib olümpial esindada tõeline staaridearmee

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney Manchester Unitedi särgis.
Wayne Rooney Manchester Unitedi särgis. Foto: SCANPIX

Järgmise aasta Londoni olümpiamängude jalgpalliturniir tekitab Manchester Unitedi ja Londoni Arsenali juhendajatele juba peavalu.

Kui rahvusvahelises jalgpallis on nii Inglismaa, Walesil, Šotimaal ja Põhja-Iirimaal oma koondised, siis olümpiamängudel tuleb neil välja panna ühine Suurbritannia meeskond.

Teatavasti peab olümpiamängudel osalev meeskond koosnema alla 23-aastastest mängijatest ning neile võib lisada veel kolm vanemat mängijat.

Suurbritannia koondise peatreeneri Stuart Pearce’i valikusse kuuluksid vanematest mängijatest praeguse seisuga Wayne Rooney, Ryan Giggs ja David Beckham. Loomulikult pole ManU peatreener Alex Ferguson rahul, et Pearce tema hoolealuseid Rooney’t ja Giggsi olümpiakoondisesse tahab.

Vastumeelsust on avaldanud juba ka Arsenali juhendaja Arsene Wenger, kelle mängijatest soovib Pearce olümpial näha Jack Wilshere’i Aaron Ramsey’t, Alex Oxlade-Chamberlaini, Kieran Gibbsi ja Theo Walcotti.

Samal ajal on Londoni Chelsea ja Tottenhami peatreenerid olnud vastutulelikumad. Tottenhami peatreener Harry Redknapp leiab, et tema uelslasest superstaar Gareth Bale peaks olümpial osalema. «Kui Walesi Jalgpalli Liit annab oma nõusoleku, siis on kõik hästi,» sõnas Redknapp The Sun’ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles