Eelmise aasta finalistid kohtuvad itaallastega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Ferguson.
Alex Ferguson. Foto: AP.

Eilne jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalpaaride loosimine tõi eelmise aasta finalistidele Manchester Unitedile ja Londoni Chelseale tugevad vastased Itaaliast.


Kõige rohkem kõneainet pakub tiitlikaitsja Unitedi ja Milano Interi vastasseis, kuna see annab võimaluse Inglismaale põigata ka nüüdsel Interi ja endisel Chelsea peatreeneril Jose Mourinhol. Kahe kange duelli ootab põnevusega ka Unitedi loots Sir Alex Ferguson.

«Jose meeskonna vastu mängimine saab olema väga huvitav,» rääkis Ferguson. «Ta on huvitav karakter, kellega olen alati hästi läbi saanud.»

Samas meenutas Ferguson seika 2004. aastast, kui Mourinho juhendatav FC Porto Unitedi turniiri samas faasis konkurentsist välja lülitas. Samal hooajal võitis Porto ka Meistrite liiga ning Mourinho tõusis lõplikult tipptreenerite seltskonda. «Loodetavasti on seekord meil rohkem õnne,» lisas Ferguson.

Eelmisel aastal finaalis väljakult kaotajana lahkuma pidanud Chelsea vastaseks loositi Torino Juventus, keda juhendab nüüd Inglismaa klubi endine peatreener Claudio Ranieri.
«Ma ei saa öelda, et oleksin õnnelik,» sõnas Ranieri pärast vastase selgumist. «Tegemist on selle turniiri favoriitidega, kes jõudsid eelmisel hooajal finaali.»

2004. aastal Chelsea Meistrite liigas poolfinaali viinud Ranieri töötas klubi peatreenerina neli aastat, enne kui ta Jose Mourinho vastu vahetati.

«Ei ole võimalik unustada nii pikka aega oma karjääris,» lisas ta. «Usun, et Chelsea ei ole ka mind unustanud.»

Lisaks kahele eelmainitud paarile on võimalik näha veel ka kolmandat inglaste ja itaallaste vastasseisu, kui omavahel selgitavad veerandfinalisti Londoni Arsenal ja AS Roma.

Neljanda Inglismaa klubina tiitlit jahtiv Liverpool kohtub viimasel neljal aastal kaheksandikfinaalides välja langenud Madridi Realiga.

«Turniiri selles faasis pole enam nõrku võistkondi,» kommenteeris Reali spordidirektor Predrag Mijatovic vastast.

TABLOO


Kaheksandikfinaalide paarid


Milano Inter – Manchester United, Madridi Real – Liverpool, Villarreal – Ateena Panathinaikos, Lissaboni Sporting – Müncheni Bayern, Madridi Atletico – FC Porto, Lyon Olympique – FC Barcelona, Londoni Arsenal – AS Roma, Londoni Chelsea – Torino Juventus.


Kohtumised toimuvad 24. ja 25. veebruaril ning 10. ja 11. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles