Ööjooksu heategevuspartner selgub seitsme kandidaadi vahel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööjooks Rakvere tänavatel.
Ööjooks Rakvere tänavatel. Foto: Meelis Meilbaum

Ööjooksu poolt oktoobris korraldatud piirkondlikule heategevuspartneri otsingule kandideeris seitse projekti.

MTÜ Rakvere Maraton annab valitud heategevuspartneri ja konkreetse heategevusobjekti, kellele annetab olulise osa tuleva aasta Ööjooksu viiekilomeetrise distantsi osavõtumakust, teada jõulukuu esimeses pooles, pidulikul vastuvõtul.


Sisulisi kirjeldusi taotlejast ja toetuse vajadusest laekus korraldajatele tähtajaliselt neli ning ettepanekuid saabus kolm. Ettepanekuid said teha nii eraisikud kui ka organisatsioonid oma esindajate kaudu.


Ööjooksu korraldustoimikonna kinnitusel võeti heategevusprojekt Virumaa organisatsioonide poolt hästi vastu ning kõik taotlused ja ettepanekud olid asjakohased ja vajalikud.


«Iga asi vajab harjumist. Kui eelmine aasta tegime koolikonkurssi «Ööjooksu Tegija», liitus ka kogu maakonna peale kolm kooli, kuid sel aastal on see number kindlasti oluliselt suurem,» märgib Ööjooksu meeskonna juht Marko Torm, lisades, et usub järgmisel aastal taotluste kasvule.


Ööjooksu korraldajad toovad heategevuspartneri taotlustest esile Kaupmees ja Ko opereeritava Kirde Hulgilao ja Aqva Spa meeskondi, kes nägid selgelt ette lastele ja puuduses olevatele peredele suunatud tegevuse vajalikkust. Esimene Toidupanga ja teine Karmeli ning Kolmainu koguduste eestveetava lastekaitsepäeva läbi. Ööjooksu meeskond tunnustab võimaliku põhipartnerina kõrgelt ka üleestiliselt tegutsevat Hea Tegu MTÜ´d, kelle pikaajaline tegevus heategevusvallas väärib juba iseenesest tunnustust.
Heategevus on Ööjooksu korraldajate jaoks väga oluline. „Tervise ja liikuva elustiili süstimine Eesti inimestesse omab otsese heategevusega kindlasti tugevat paralleeli. Mõlemat aitavad inimest: üks kiiremini, teine tegevus pikemaajaliselt. Mõlemal tegevusel on selgelt ka piirkonda liitev mõõde,” selgitab Torm.


Rakvere Ööjooksu korraldaja MTÜ Rakvere Maraton võttis oktoobris piirkonna vabaühendusena sihiks eeskuju andmise kõikidele ettevõtetele, avaliku sektori ametiasutustele ja kolmanda sektori organisatsioonidele Virumaal ning otsis vahemikus 1-20 oktoober piirkondlikku heategevusobjekti, et annetada tuleva aasta Ööjooksu viiekilomeetrisele distantsile täishinnaga registreerunute osavõtumaksust oluline osa piirkondlikuks heategevuseks.


Sel aastal uudse ettevõtmisena lisaks inimeste liikuma julgustamisele reaalse rahalise toega piirkondlikku heategevusse panustav MTÜ Rakvere Maraton annab valitud heategevuspartneri ja konkreetse heategevusobjekti teada jõulukuu esimeses pooles, pidulikul vastuvõtul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles