Rossi hukkunud motomehest: ta oli nagu mu noorem vend

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Simoncelli hukkus traagiliselt Malaisia ringrajal.
Marco Simoncelli hukkus traagiliselt Malaisia ringrajal. Foto: SCANPIX

Motoringraja etapil Malaisias hukkus eile karmi kukkumise tagajärjel 24-aastane itaallasest Honda piloot Marco Simoncelli.

Seitsmekordne Moto GP maailmameister Valentino Rossi oli oma kaasmaalase mentor, kuid kahjuks osales ta ka ise saatuslikus õnnestuses, kirjutab BBC.

«Simoncelli oli nagu mu noorem vend,» kirjutas 32-aastane Rossi Twitterisse. «Rajal tugev, aga tavaelus soe ja armas inimene. Jään teda tõeliselt igatsema.»

Simoncelli kukkus eilse sõidu alguses, talle kihutasid otsa Colin Edwards ja Rossi. Kõigepealt sai ta löögi Edwardsi rattalt, kes samuti kukkus, surmav löök vastu pead tuli Rossi Ducati esirattalt, mille järel tuli mehel kiiver peast. Rossi suutis oma tsikliga püsti jääda, rangluu murdnud Edwards jäi valudes rajapervele. Simoncelli aga jäi liikumatult rajale lebama, kahjuks ei õnnestunud arstidel noormehe elu päästa.

Lisaks Rossile on Simoncellit meenutanud ka mitmed teised motomehed. «Ta tundus võitmatu. Ja see, mis juhtus, tundub võimatu,» tunnistas Simoncelli kaasmaalane Andrea Dovizioso. «Võistlesime lapsepõlvest saadik koos, nägin alati, kuidas ta endast maksimumi andis. «Ta on varemgi kukkunud, aga pole kunagi tõsiselt vigastada saanud. Praeguses olukorras tundub kohatu midagi öelda, olen mõtetes Marco perega.»

Honda asepresidendi Shuhei Nakamoto sõnul oli Simoncelli tore inimene ja andekas sõitja. «Mõnikord olin temaga pisut karm, näiteks pärast tema esimest Moto GP poodiumikohta Brnos ütlesin talle, et ta jõudis õnnega pooleks esikolmikusse. Ta oli nii vihane, aga ma tegin seda selleks, et teda veelgi rohkem motiveerida,» meenutas Nakamoto. «Nüüd tahaksin Marcot tänada kõige eest, mis ta mulle andnud on ja avaldada kaastunnet tema perekonnale.»

Simoncelli mänedžer Carlo Pernat sõnas: «Marco oli väga rõõmus poiss, kõikide sõber. Tal olid suured lootused ja unistused. See on kohutav, mis juhtus. Temast võinuks maailmameister saada, ta unistas tippu jõudmisest ja ta teadis, et suudaks seda teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles