Palusalu mälestusvõistlusel maadleb ka Pekingi olümpia pronksimees

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Patrikejev
Juri Patrikejev Foto: Armenian on web

Laupäeval peetakse Tallinnas Kalevi spordihallis 24. Kristjan Palusalu mälestusvõistlused kreeka-rooma maadluses.

Eelülesandmiste põhjal  on oodata 87 maadlejat 10 riigist: Soomest, Rootsist, Venemaalt, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Saksamaalt, Armeeniast ja Eestist.

Raskekaalus ehk kuni 120 kg kaaluvate meeste seas on lubanud võistlema tulla Juri Patrikejev, kes on Venemaal sündinud, kuid viimastel aastatel maadelnud Armeenia eest. Tänavusel MMil alistas ta ka eestlase Heiki Nabi.

Patrikejev võitis 2008. aasta Pekingi olümpial pronksmedali, lisaks on ta kolmekordne Euroopa meister, maailmameistrivõistlustelt on ta võitnud ühe hõbeda ja kaks pronksi.  

Raskekaalus on tänase seisuga üles antud kümme maadlejat ja nende hulgas on teisigi olümpial võistelnud maadlejaid.

Näiteks lätlane Igors Kostins sai 2004. aasta Ateena olümpial kehakaalus 96 kg 17. koha, leedukas Mindaugas Ezerskis sai kehakaalus 96 kg Ateenas 13. ja Pekingis 7. koha. Lisaks on Ezerskis võitnud EMil hõbeda ja pronksi ning MMil pronksi, need tulemused olid samuti kehakaalus 96 kg.

Ukrainlane Oleksandr Tšenetski sai mullu MMil raskekaalus 12. ja EMil 15.koha, tema parim saavutus on 2006. aasta EM-pronks.

Eesti raskekaallaste au hoiab üleval 2006. aastal kehakaalus kuni 96 kg maailmameistriks tulnud Heiki Nabi. Tänavusel MMil sai Nabi 27. ja EMil 5. koha.

Võistlused algavad Kalevi Spordihallis laupäeval kell 9.00. Võistluste pidulik avamine on 15.00-15.15 ja seejärel toimuvad finaalkohtumised 1.-2. kohale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles