Parima treeneri auhinnale on viis kandidaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: SCANPIX

France Footballi ja FIFA poolt välja antav Kuldne Pall parimale treenerile läheb Itaalia ajalehe La Gazzetta dello Sport andmeil Pep Guardiolale, Jose Mourinhole, Fabio Capellole, Roberto Mancinile või Massimiliano Allegrile, vahendab Soccernet.ee.

Suurfavoriit parima treeneri tiitlile on loomulikult eelmisel hooajal Barcelonaga Meistrite Liiga võitnud Pep Guardiola ning tema järel paremuselt teiseks võiks pidada 2010. aasta Ballon d'Ori omaniku Real Madridi treeneri Jose Mourinho võimalusi.

Samas võib küsida, kas kõik lõplikku valikusse mahtunud treenerid selle ka ära teeninud on, sest kui Guardiola ja Milani treener Allegri välja arvata, siis on ülejäänud kolme kandidaadi saavutusteks vaid kaks karikavõitu. Jose Mourinho võitis Real Madridiga Hispaania karikasarja ning Roberto Mancini juhtis Manchester City FA karikani.

Kindlasti tunnevad pahameelt valikusse mittekuulumise üle Dortmundi Borussia Bundesliga tiitlini viinud Jürgen Klopp, Portoga kolm tiitlit võitnud Andre Villas-Boas ja Manchester Unitedi treener Sir Alex Ferguson, kes Premier League'i võitis ja Meistrite liiga finaali jõudis. Märkimist vääriks kindlasti ka Uruguay juhendaja Oscar Tabarez, kelle koondis Copa Americal triumfeeris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles