Wozniacki: mõned tennisistid kiljuvad meelega nii kõvasti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki Foto: SCANPIX

Naiste tennise maailma esireket Caroline Wozniacki saatis oma kaasmängijate suunas üsna terava kriitikanoole, väites, et mõned naistennisistid kiljuvad meelega mängu ajal liiga kõvasti.

Naistennisistide kile häälitsemine löögi sooritamisel on juba mõnda aega olnud meedia tähelepanu all, eriti palju räägiti sellest tänavuse Wimbledoni ajal, kui sealset publikut häiris naiste liiga vali kiljumine.

21-aastase Wozniacki arvates on nii mõnigi naistennisist juba ammu üle piiri läinud, kirjutab The Guardian.

«Arvan, et mõned mängijad teevad seda meelega,» teatas Wozniacki. «Nad ei tee seda trennis, aga kohe kui turniiri ajal platsile tulevad, hakkavad nad kiljuma. Minu arvates peaksid ametnikud selles osas midagi ette võtma.»

Wozniacki ei hakanud küll kedagi otseselt petmises süüdistama, ent tõdes siiski, et neil, kes pidevalt valjult kiljuvad, on teiste ees ebaaus eelis. «Kui sa hästi kõvasti kiljud, siis vastane ei kuule, kuidas sa palli lööd,» selgitas Wozniacki. «Kui kuuled äärmiselt kõva kiljatust, mõtled, et pall tuleb hästi kiiresti sinuni, aga tegelikult liigub pall hoopis aeglasemalt. Otsustavatel hetkel on nad võib-olla tänu kiljumisele vähem närvilised.»

Naiste tennise tuntuimateks kiljujateks on Maria Šarapova ja Victoria Azarenka, kes sel nädalal mängivad koos Wozniackiga WTA meistrivõistlustel, esiti küll erinevates alagruppides. Väidetavalt on Šarapova kiljumise tugevuseks mõõdetud sada detsibelli.

Naiste Profitennise Liidu (WTA) esinaine Stacey Allaster tunnistas, et on aeg kiljujatega midagi ette võtta.

«Mehed häälitsevad ka, see pole ainult naiste tennise eripära, aga naiste kiljumine on teistsugune,» nentis Allaster. «Minu huvi on fännide rahulolu ning ma olen märganud, et viimasel ajal on kasvanud kaebuste hulk sel teemal. Seetõttu usun, et me peaksime sellega tegelema. Ja kui hakkame mingeid muudatusi tegema, peame alustama juba juunioridega.»

Allasteri sõnul külastab WTA esimese sammuna Nick Bollettieri tenniseakadeemiat. «Kohtume treenerite ja noorte mängijatega, kes on WTA tuuriga liitumise äärel,» sõnas Allaster. «Tegelikult on ju kogu küsimus hariduses. Mängijad peavad ise mõtlema, mis muljet nad endast jätta soovivad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles