Laupäeval stardib Läsnal XT - Bike Rogain

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikurattur rajal.
Maastikurattur rajal. Foto: Laurent Renault

Parim koht meeleolukalt rattahooaeg lõpetada on laupäeval XT – Bike Rogainil.

XT - Bike Rogain (valikorienteerumine) peetakse  kahe- kuni kolmeliikmelistele võistkondadele.
Start kell 12.00, Läsna kordonis, Harjumaa ja Lääne-Virumaa piiril.

XT-Bike Rogain on mõnus ja seltskondlik rattaretk Harjumaa kaunis looduses, kus kahe- kuni kolmeliikmelistel võistkondadel tuleb 3 tunni jooksul maastikult võimalikult palju punkte koguda.


Võistluse eesmärk on rattaga liikudes kontrollaja jooksul maksimaalse punktisumma kogumine maastikul paiknevate kontrollpunktide läbimisest. KP-de väärtust on keerukusest ja kaugusest sõltuvalt erinev vahemikus 2-5 punkti ja vastab KP tunnusnumbri kümnelisele kohale. Läbitavate KP-de arv, valik ja läbimise järjekord on iga võistkonna poolt vabalt valitav (valikorienteerumine).

Kontrollaja ületamist trahvitakse punktide mahaarvamisega: kuni 1 minut hilinemist-1 punkt, iga täisminuti ületamisest lisaks 1 punkt jne. Kontrollaja ületamisel enam kui 30 min tulemust ei arvestata. Paremusjärjestus määratakse kogutud punktisumma järgi, millest on lahutatud trahvipunktid. Võrdsete punktide korral on eespool varem lõpetanud võistkond.

Võistlusmaterjale saab välja võtta alates kella 10.00.
Startida saab alates kella 12.00-st.
Lõpetamise kontrollaeg on kell 15.00.
Kontrollaja ületamist trahvitakse miinus KP-ga 1kp iga hilinenud minuti kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles