Mäng Tšehhi klubiga võib tuua äkksurma

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Sille Annuk

Tartu Rocki korvpallimeeskonnal seisab ees raske ülesanne – FIBA eurosarja alagrupiturniirile pääsemiseks tuleb kahe mängu kokkuvõttes alistada Tšehhi meistriliiga tippu kuuluv Prostejovi meeskond.

Täna kodus tšehhide vastu eurohooaega alustava Tartu Ülikooli / Rocki peatreener Üllar Kerde kinnitas, et sarjas edukalt esinemiseks on meeskond teinud kõik endast oleneva.

«Mõistame, et selles mängus võib tulla äkksurm, parandamiseks enam võimalust ei anta,» lausus Kerde. «Peame pingutama viimase hingetõmbeni.»

Rock ja Prostejov alustavad FIBA eurokarika turniiri teisest eelringist. Korduskohtumine peetakse nädal hiljem Tšehhis. Kahe mängu kokkuvõttes parimaks osutunud meeskond pääseb alagrupiturniirile, kus moodustatakse neli neljaliikmelist alagruppi.

«Eurosarjas alagrupiturniirile pääsemine on üks meie tänavusi eesmärke,» kinnitas Kerde. «Kuid see pole ainus ülesanne, ebaõnnestumine ei tähendaks terve hooaja nurjumist.»

Kerde märkis, et Prostejov on tugev vastane, jagades Tšehhi meistrivõistlustel üheteistkümne võidu ja ühe kaotusega liidrikohta.

«Kahjuks ei tea me neist kuigi palju,» nentis treener. «Meil on üks videolint tšehhide mänguga, ent see pärineb hooaja algusest, mil kõik mängijad polnud veel meeskonnaga liitunud. Nende praegune tegutsemine võib seal nähtust paljuski erineda.»

Hooaega heitlikult alustanud Rock rõhus euromängude eel tugevatele treeningutele. «Ohverdasime mõned Eesti

liiga mängud ning tegime korraliku üldkehalise ettevalmistuse – käisime jooksmas ja olime jõusaalis,» kirjeldas Kerde. «Esialgu oli efekt vastupidine, kaks viimast mängu näisid väga õnnetuna. Meestel kippusid jalad krampi tõmbuma. Paraku on kalender tihe, treeninguteks pole võimalik muud aega leida.»

Seni on tartlased korduvalt rõhutanud, et üksteisega harjumine võtab aega. Nüüdseks on vähemalt treeneril selge pilt, keda millises olukorras kasutada.

«Oleme teinud teatud harjutusi nii palju, et lõpuks peavad asjad selgeks saama,» lausus Kerde. «Põhiline probleem on kaitsega. Meeskondlikult saame juba hakkama, ent individuaalselt jääme tihti hätta. Lauas tuleb samuti senisest tõhusamalt võidelda.»

Kerde loodab, et hooaja seni tähtsaimas mängus leidub mees, kes suudab liidrikoorma oma õlule võtta.

«Loomulikult võiks see olla Tanel Tein – loodan temale,» tunnistas Kerde ja loetles veel võtmefiguure. «Gert Kullamäe läheb üha paremasse hoogu, kahes viimases kohtumises puudunud Marek Doronin on rivis tagasi.»

Eile kimbutas kerge palavik Rocki teist mängujuhti Silver Leppikut, ülejäänud pallurid olid Kerde sõnul terved.

Rocki ja Prostejovi vaheline heitlus algab Tartu Ülikooli spordihoones täna kell 19. Täpselt samal ajal pannakse Tallinnas pall mängu ULEB Cupi kohtumises Kalev/Cramo – Gran Canaria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles