Patrailil on võimalus mängida USAs maailma ässade vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastasmängija üritab Mait Patraili (palliga) tasakaalust välja viia.
Vastasmängija üritab Mait Patraili (palliga) tasakaalust välja viia. Foto: Lemgo TBV

Maailma tugevaimas käsipallisarjas leiba teeniv Mait Patrail on staaride seltskonnas oma mees. Selle tõestuseks on tal võimalus aastavahetusel USAs Bundesliga tähtede tiimis mängida maailma ässade vastu.



Lemgo TBVga lepingu sõlminud Patrail osales New Yorgis peetud showmängus ka mullu, kuid siis esindas šveitslaste Schaffhauseni Kadetteni hingekirja kuulunud eestlane nn maailma koondist. Eesti parim käsipallur pole aga kindel, kas ta võtab ihaldusväärse kutse vastu ja tähistab uue aasta saabumist kaheksa miljoni elanikuga metropolis.

Nimelt seisavad Eesti rahvusmeeskonnal jaanuari alguses ees MM-valikmängud Soomega ning koondise peatreener Kalmer Musting näeks oma õpilast hea meelega treeninglaagris vormi timmimas ja koostööd lihvimas. Ükski mängija ei tohi järeleandmisi teha, sest alagrupis põhjanaabreid ja Hollandit edestada ning play-off’i jõuda on jõukohane ülesanne.

Eesmärk naasta eurosarja

Eesti publik peaks nägema senisest küpsemat Patraili, sest Lemgo arvestab eestlasega kui põhimehega ja kohanemine Bundesligas on kulgenud valutult. Kaheksas seni peetud kohtumises on Põlvast pärit sportlane visanud keskmiselt 3,75 väravat mängus – maksimum­skoor on olnud kuus ja kehvim tulemus üks. Tuleb arvestada, et 7 m karistusvisete realiseerimine ei kuulu Patraili ülesannete sekka.

«Olen teinud kaks kehvemat mängu, kuid sõna «mõõn» pole paslik kasutada. Meil on väga ühtlane meeskond – treeneril on igale positsioonile võtta kaks võrdset mängijat. Minu roll pole nii suur kui Kadettenis, juhtub sedagi, et mõnes kohtumises saan teha vaid kolm-neli pealeviset,» ütles Patrail, kes on vaid ühes mängus vahetusest sekkunud.

Eelmise hooaja 9. kohaga lõpetanud Lemgo asub kümne punktiga 8. positsioonil, 2. koht on vaid nelja silma kaugusel. Saksamaa keskosas 42 000 elanikuga hansalinnas baseeruva klubi eesmärk on tõusta kevadeks esikuuikusse, et järgmisel hooajal eurosarja naasta. Kolm paremat klubi teenivad koha Meistrite liigas, kolm järgmist aga uues Euroopa liigas.

«Hooaja algusega võib rahule jääda. Ka pealtvaatajate arv on võrreldes eelmise hooajaga kasvanud ja 4800 inimest mahutavas hallis on raske tühje kohti märgata,» sõnas 23-aastane pallur, kellel pikkust täpselt kaks meetrit.

Üürib kolme tuba ja BMWd

Kui treeningkoormused on Lemgos sarnased Kadetteniga – ettevalmistusperioodil harjutati kolm korda päevas ja hooajal on lisaks ühele mängule kaheksa trenni nädalas –, siis käsipalluri ametiga kaasas käivaid kohustusi on tunduvalt rohkem. Kord kuus peavad linna populaarseima võistkonna liikmed külastama sponsoreid, kus jagatakse autogramme ja tasuta pääsmeid mängudele.

Lõpuvile kõlades jäävad üks-kaks väljavalitud mängijat fännidega suhtlema ja nende küsimustele vastama. Meeskond koguneb pärast duši all käimist koduhalli VIP-ruumi, kus tuleb kehakinnitamise kõrval ka klubi sponsoritega muljeid vahetada.

Patraili kõrval on Lemgo palganud leegionäre Rootsist, Šveitsist, Hollandist ja Iisraelist. «Veedan hästi palju vaba aega koos meeskonnakaaslastega. Käime koos söömas, mängime PlayStationit ja vaatame televiisorist jalgpalli,» loetles eramaja teisel korrusel kolme tuba üüriv ja sõitmiseks BMWd rentiv Patrail. Edukas Eesti sportlane peab igapäevatoimetustega üksi hakkama saama, sest elukaaslast tal enda sõnul pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles