Rattur Valgamaa džunglist liitub Alžeeria profiklubiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Suur.
Ivo Suur. Foto: Rauno Laht / Rattaprofid

Eesti rattasport saab tuleval aastal ühe profi võrra rikkamaks – Ivo Suur liitub loodava Alžeeria profimeeskonnaga Geof­co-Ville D’Alger. Sama tiimi ridades naaseb tippsporti ka Janek Tombak, kuid klubi asjaajamisega seotud mees ei soovinud enne uut aastat kommentaare jagada.


Suur kinnitas aga Postimehele, et suusõnaline kokkulepe Tombakuga on olemas ja ta ootab põnevusega uut väljakutset. 22-aastast Suurt võib nimetada paari viimase aasta komeediks, keda tema talendi avastaja, Pro Jalgratturite Klubi eestvedaja Allas Tõnissaar iseloomustab sõnadega «mees Valgamaa džunglist».

Alles 15-aastaselt tõsisemalt rattaspordiga tegelema hakanud Suur pälvis südikate sõitudega Elion Estonian Cupil Tõnissaare tähelepanu, kes ta enda klubisse kutsus. Tänavu tuli läbilöök ka maanteevõistlustel.

Oma esimesel mitmepäevasõidul Saaremaa velotuuril jõudis Suur etapivõiduni, Eesti meistrivõistlustel võitis esimest korda temposõitu proovinud Hummuli külast pärit sportlane kuni 23-aastaste arvestuses hõbemedali. Balti velotuuri lõpetas Suur Erki Pütsepa ja venelase Igor Bojevi järel kolmandana.

Suurel oli võimalus liituda ka Prantsuse amatöörklubi Saint-Etienne’iga, kuid mägironijatüüpi rattur läks täispangale. Ta lõpetas Tartu Ülikoolis sel sügisel alanud õpingud kehakultuuriteaduskonnas, et täielikult lemmikalale pühenduda.

«Tombak tegi normaalse pakkumise ja pidasin enne vastuse andmist pikalt nõu Tõnissaarega. Maanteesõit on mulle järjest rohkem meeldima hakanud ja selle alaga on võimalik end ka tulevikus ära elatada,» selgitas Suur.

Postimehe andmetel hakkab Geofco-Ville D’Algeri ridades sõitma ka 19-aastane Carl-Heinrich Pruun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles