Tanoka Beard sõidab pühadeks koju

, korvpallivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanoka Beard ja Silver Leppik viimases mängus Nevezise vastu.
Tanoka Beard ja Silver Leppik viimases mängus Nevezise vastu. Foto: Darius Mataitis

Vilniuse Lietuvos rytasega kohtumise eelõhtul nõustus Tanoka Beard jagama põgusalt oma muljeid kolme Eestis veedetud kuu ning Rocki meeskonna kohta.

 

 

Kuidas su tervis on?

Pole väga viga. Selg annab vahel tunda, nagu näiteks viimase Nevežise mängu ajal, kui keegi vastastest lükkas mind tugevalt, aga üldiselt pole põhjust tervise üle kurta.

 

Mis muljed on sul Rockist ja Tartust esimese kolme kuuga?

Ühelt poolt vaadates on need olnud mu karjääri mõnusaimad kolm kuud – kogu korraldus ja olustik on tipptasemel. Teisalt on meie meeskonda tabanud kohutav ebaõnne jada. Ma olen „sõdalase tüüp,“ kellele on kõige tähtsam võita. Oleme kaotanud hulga mänge vaid mõne punktiga, mitmed neist lisaajal ja... see viib tõsiselt moraali alla.

 

Kas su lootused olid teistsugused?

Ei, ma ei tunne mingit pettumust. Ma tulin siia eesmärgiga võidelda, anda oma maksimaalne panus meeskonda ja olla abiks oma kogemuste ning kontsentreeritusega. Ma pole ju alt vedanud!? Hooaeg on alles poole peal. Kas seda saab õnnestunuks lugeda või tuleb kahetseda, sellest räägime kevadel.

 

Hooaja alguses oli Rockil ilusaid sähvatusi, aga viimasel ajal on teid tabanud ka erakordne ebaõnn. Miks?

Ma ei tea. Raskete mängude ja nappide kaotustega on enesekindlus kõikuma löönud. Vajame lisaenergiat ja võitlusvaimu rohkem!

 

Oled Balti Liigas parim nii efektiivsuselt kui lauapallide hankijana ning kolmas skoorija. Kuidas sa oma mängudega rahule jääd?

Ma ei vahi oma statistikat. Ma vaatan mängude tulemusi. Saaksin rahul olla siis, kui oleksime kõik napilt kaotatud mängud hoopiski võita.

 

Kas sa suudaksid efektiivsem olla, kui sa ei peaks töötama 30 minutit mängus?

Raske hinnata. Ma olen vana, aga mitte nii vana.

 

Mõne päeva eest toimus mäng Nevežisega, mis oli statistiliselt Su tänavuse hooaja parim. Tunned end uuesti laetuna?

Mul pole probleeme enda mänguks häälestamisega, olgu vastane milline tahes. Kogu meeskond tahab väga võidelda ja võita. Aga kui mina, Tanel ja Gert välja arvata, siis on ju tegemist üpris noorte mängijatega meeskonnaga. Neil pole väga suurt kogemustepagasit. Seetõttu võib keegi vahel mõneks mänguks hoopis olla üle häälestunud.

 

Homme on teil mäng Rytasega, klubiga kelle vastu sa oled väga palju kordi mänginud. Avakohtumine Tartus õnnestus teil võita. Mis vastane Rytas on ja kuidas on teda võimalik lüüa siin, tema koduplatsil?

Siin nõuab see palju rohkem energiat. Neil on uus treener ja meeskond on leidnud uue hingamise. Seal on häid mängijaid ja viimastes mängudes on nad töötanud ühtse rusikana. Me peame kaitses väga kõvasti pingutama ja lootma, et meil on suurepärane viskepäev. Võita Rytast Vilniuses pole mission impossible, aga see on paganama raske ülesanne.

 

Ka Rockis toimus treenerivahetus. Mil moel on see mõjutanud konkreetselt sinu mängu ja kogu meeskonna taktikat?

Indrek on meeskonna juures töötanud pikka aega. Tal on korvpallist väga põhjalikud teadmised, suurepärane vastaste rünnakute analüüsimise oskus. Indrek ei ole teinud eriti põhjalikke taktikalisi muutusi, pigem mõned üksikud kokkulepped kaitsemängu osas. Mina usaldan teda ja näen nüüd eriti, kui pühendunult ta töötab.

 

Ees on jõuluaeg. Millised on sinu pühadeplaanid?

Jah, peale mängu Rytasega lendangi siit kohe edasi pere juurde. Ootan seda väga.

 

Ma olen kuulnud sosinaid, et sa planeerisid lepingu Rockiga üles öelda?

See pole tõsi! Ma pole enam poisike. Mullu kolasin ma ühest meeskonnast teise mitme mandri vahel. Viimane, millest ma praegu unistan, on taoline seiklemine. Ma võitlen selle hooaja Rockiga lõpuni ja me oleme väärt võite! See on hea tiim!

 

Soovin sulle head tervist, parimaid emotsioone ja häid mänge!

Aitäh. Ja kõik fännid, hoidke meile homseks pöialt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles