Ülevaade Eesti jalgpallurite tegemistest läinud nädalal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (keskel).
Ragnar Klavan (keskel). Foto: SCANPIX

Võõrsil mängitavest Eesti jalgpalluritest lõppes eelmise nädalaga klubihooaeg Mikk Reintami jaoks, kes teenis Jyväskyla JK särgis Soomes pronksmedalid. Ragnar Klavan jätkab Hollandis aga AZiga esikohal.

Ragnar Klavan aitas AZ Alkmaari Hollandi kõrgliigas 1:0 võidule oma endise koduklubi Almelo Heraclese üle. Terve mängu kaasa teinud Klavan teenis 56. minutil kollase kaardi.

1:0 võidu De Graafschapi üle sai ka Arnhemi Vitesse, kelle eest Raio Piiroja pääses väljakule 88. minutil. Marko Meerits vaatas mängu pingilt. AZ on pärast 11 vooru 28 punktiga liider, edestades PSV-d kuue silmaga, Vitesse on 21 punktiga neljas. Hollandi karikavõistlustel oli Piiroja ja Meeritsata mänginud Vitesse 2:1 üle ADO Den Haagist, Klavan lõi AZ-i 1/16-finaalis FC Dordrechti vastu 2:0 värava, mängu võitis AZ 3:2.

Mikk Reintam võitis Soome meistriliigas pronksi, ehkki hooaja viimases mängus tuli tunnistada Turu Interi 1:2 paremust. JJK-le tagas edu kolmapäevane 2:0 võit Mariehamni üle, mis tõstis nad pearivaal Honkast ette.

Suuri teeneid selles oli Vitali Telešil ja Pietarsaari Jarol, kes kolmapäeval Honkaga 1:1 viigi tegid, laupäeval tuli aga vastu võtta 2:4 kaotus Mypalt. Teleš mängis kokku 180 minutit. Kaks täismängu sai kirja Henrik Ojamaa, kuid ei suutnud päästa RoPSi 1:2 ja 1:4 kaotusest vastavalt VPS-ile ja HJK-le. Jaro lõpetas hooaja eelviimasel 11. ja RoPS viimasel, 12. kohal.

Tarmo Kink ei kuulunud Middlesbrough koosseisu, mis pidi Inglismaa esiliigas vastu võtma 0:3 kaotuse liider Southamptonilt. Boro on tihedas konkurentsis 24 silmaga neljas.

Konstantin Vassiljev sekkus Permi Amkari 1:2 kaotusmängus Mahhatškala Anži vastu 65. minutil vahetusest, Dmitri Kruglov FK Rostovi 1:1 viigiga lõppenud matšis Kaasani Rubini vastu 46. minutil. Rostov on voor enne hooaja lõppu 29 punktiga kümnes, Perm 27 silmaga 12. kohal.

Astme võrra madalamal alistas FK Himki 3:1 Vladimiri Torpedo (Vladimir Voskoboinikov 68) ja kaotas 1:2 Nižni Novgorodile (Voskoboinikov pingil). Sverdlovskaja oblasti Ural viigistas 0:0 Brianski Dinamoga (Aleksandr Dmitrijev pingil) ja kaotas 0:2 Jaroslavli Šinnikule (Dmitrijev pingil). Ural on 58 punktiga seitsmes, Himki 45 punktiga 11. kohal.

Lvivi Karpatõ alistus Ukrainas Juande Ramose juhendatavale Dnipropetrovski Dniprole kodus 0:2. Sergei Zenjov pidi vigastuse tõttu väljakult lahkuma juba 14. minutil. Karpatõ on pärast 15 vooru ehk poolt hooaega 11 punktiga 14. kohal.

Silkeborg viigistas Taanis võõrsil mängides 1:1 Horsensiga, Kaimar Saag sekkus mängu 66. minutil vahetusest. Kui mängitud on 14 vooru, asub Silkeborg 17 punktiga kaheksandal kohal.

Karikavõistluste kaheksandikfinaalis lõi Saag kolmanda liiga klubi Naesby värava, kuid see ei päästnud Silkeborgi kokkuvõttes 3:4 kaotusest. Välja kukkus ka Andrei Sidorenkovi Viborg, kes kaotas penaltiseerias teisele esiliiga klubile Fredericia.

Sergei Pareiko ei suutnud Krakowi Wislat päästa Poolas 0:1 kaotusest Bielsko-Biala Podbeskidziele. 12 vooru järel on Wisla arvel 21 punkti, mis annavad neljanda pügala ja jätavad nad liider Wroclawi Slaskist nelja punkti kaugusele.

New York Red Bulls jätkas Põhja-Ameerika profiliiga MLS play-offe 0:1 kaotusega David Beckhami koduklubile LA Galaxy. Joel Lindpere tegi kaasa kõik 90 minutit. Kordusmäng Los Angelesis on kavas 4. novembril. Avaringis alistas Red Bulls tänu Lindpere väravale 2:0 Dallase.

FK Gomel (Andrei Stepanov 90) tegi oma elu Valgevenes keerulisemaks, kui viigistas kodus Mogiljovi Dnepriga. Kolm vooru enne hooaja lõppu on Gomel 48 punktiga neljas, kolmandat pügalat hoidvast Minski Dinamost punkti kaugusel.

Ungari kõrgliigas pallivatele Eesti koondislastele eelmisel nädalal võidurõõmu ei jagunud. Debrecen (Vjatšeslav Zahovaiko koosseisu ei kuulunud) viigistas 1:1 Honvediga, Györi ETO kaotas vaatamata terve mängu väljakul olnud Jarmo Ahjupera tabamusele 1:3 Pecsile ja 56. minutil välja vahetatud Sander Puri Papa Lombard kaotas Fehérvárile. Debrecen on 34 punktiga endiselt liider, Györ 31 silmaga teine ja Papa 15 punktiga kümnes.

Ungari karikavõistlustel lõi Vjatšelsav Zahovaiko Debreceni 2:0 võidumängus esiliiga klubi Cegledi vastu värava ja teenis punase kaardi. Lombard kaotas penaltiseerias samuti esiliigas mängivale Bajaile (Puri sisse 82) ja Gylör purustas 9:2 Janossomorja (Ahjupera koosseisu ei kuulunud).

Sogndal (Taijo Teniste 58) viigistas Norra meistrisarjas Stabækiga, keda Aalesund (Enar Jääger 90, Sander Post pingil) 2:0 võitis. Lisaks sai Aalesund (Jääger 90, Post pingil) kirja 1:1 viigi Lillestrømi vastu. Kaks vooru enne hooaja lõppu on Aalesund üheksas, Sogndal 13nes.

Astme võrra madalamal lõpetasid Bodø/Glimt ja Pavel Londak hooaja 3:1 võiduga Sandnes Ulfi üle. Bodø jäi kokkuvõttes viiendaks ja meistriliigasse ei pääse.

Varna Cherno More (Daniil Ratnikov pingil) kaotas Bulgaarias võõrsil 0:1 Plovdivi Lokomotiivile ja on pärast 11 vooru 20 punktiga kuues.

Sergei Lepmets ja Timisoara kirjutasid Rumeenia esiliigas tabelisse kolmanda järjestikuse võidu, kui võõrsil mängiti 3:0 üle Mureşul Deva. Pärast 11 kohtumist on Timisoara 24 silmaga teine. Rumeenia karikavõistluste kaheksandikfinaalis langetas Lepmetsa klubi konkurentsist Bukaresti Steua, võites 2:0. Lepmets mängis kõik 90 minutit.

Taavi Rähni klubi Hiina esiliigas Tianjin Songjiang lõpetas hooaja 0:2 allajäämisega Guangdongile. Songjiang sai 14 meeskonna seas lõpuks 12. koha. Andrei Sidorenkovi leivaisa Taanis FF Viborg kaotas 1:2 Esbjergile ja on neljandal kohal.

Inglismaa tugevuselt kolmandas liigas ei kuulunud Mihkel Aksalu Sheffield Unitedi koosseisu, mis tegi 4:4 viigi Exeter Cityga. United paikneb 29 punktiga neljandal pügalal.

Ingemar Teever sahistas Saksamaa tugevuselt neljandas liigas Müncheni Bayerni duubelmeeskonna võrku, kui seisul 0:4 lõi Pfullendorfi auvärava. 15 vooru järel on Pfullendorf kuue punktiga viimane, lähimast konkurendist viie silma kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles