Alaver: juhatuse otsus polnud üllatav

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Raigo Pajula

Eesti murdmaasuusatamise peatreeneri volitusteta jäänud Mati Alaveri sõnul polnud alaliidu juhatuse otsus üllatav. «Viimasel ajal oleme president Sandor Liivega iga päev telefonis rääkinud. Leidsin, et see on kõige õigem otsus,» kinnitas ta.

Alaveri sõnul olnuks lihtne lahkuda peatreeneri kohalt juba kevadel pärast Andrus Veerpalu dopinguloo ilmsikstulekut, kuid siis otsustas ta suusaliidu parema töö nimel jätkata. «Ma ei tahtnud, et terve organisatsioon laiali vajub. Tähtis oli moodustada uus hooldemeeskond ja aidata kogu koondisel alustada uue hooaja ettevalmistust. Nüüd on uuel peatreeneril palju lihtsam jätkata.»

Alaveri sõnul pole ta veel otsustanud, kas ta naaseb peatreeneri toolile, kui spordiarbitraaži kohus peaks Veerpalu õigeks mõistma. «Praegu elan päev korraga, nii kaugeleulatuvaid otsuseid ei julge veel teha,» märkis ta.

Soomes treeningulaagris viibiv Alaver jätkab tööd oma õpilaste Algo Kärbi, Karel Tammjärve, Anti Saarepuu ja Raido Ränkeli juhendajana.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles